Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Κάποια πράγματα καλύτερα να γίνονται κρυφά (το παράδειγμα του ΟΛΠ)

Το θέαμα του Πρωθυπουργού στην υπογραφή της πώλησης του ΟΛΠ στους Κινέζους επενδυτές της Costco, θα προκαλούσε αποπληξία στον ίδιο τον κ. Τσίπρα πριν από ενάμιση χρόνο. Αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση - πατώντας στις πλάτες όλων μας - ήταν αρκετό ν' αλλάξει πολλά για την κοσμοθεωρία αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την πρόσμειξη σ' αυτόν όλων εκείνων των κακών στοιχείων, που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε ως "παλαιοκομματικά" μέχρι πριν λίγο καιρό.
Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιος συμβούλεψε τον "Αλέξη μας" να παραστεί στην υπογραφή, έχοντας στο πλάι του - ως πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ - κάποιον που μέχρι τον Γενάρη του 2015 έβριζε το κόμμα που στη συνέχεια του έδωσε "ψωμί" τραβώντας τον απ' τα αζήτητα. Όποιος και να ήταν, του έδωσε κακή συμβουλή, μιας και η παρουσία του αποτελεί μνημείο ξεφτιλίσματος και κωλοτούμπας: Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μεγάλες κωλοτούμπες τους τελευταίους 15 μήνες, αυτή μπορεί να θεωρηθεί αντίστοιχη με την εμφάνιση του αλήστου μνήμης Ιωάννη Μελισσανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας - άγγιξε δηλαδή την τελειότητα:



Γιατί όταν κάποιος κατηγορεί μια κυβέρνηση για την πώληση λιμανιών και αεροδρομίων, θεωρώντας της ως μια "επαίσχυντη" πράξη, δεν μπορεί αργότερα να την υπογράφει ο ίδιος, βγάζοντας μάλιστα αναμνηστικές φωτογραφίες μ' ένα χαμόγελο ως τα αυτιά, κάνοντας δηλώσεις για "νέα ξεκινήματα": κάποιον προσβάλλεις και κάποιον κοροϊδεύεις. Και αν αυτός ο κάποιος είσαι εσύ ο ίδιος, κάτι πάει και έρχεται. Αν όμως ο "κάποιος" είναι ένας ολόκληρος λαός, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα...

Έτσι λοιπόν σ' αυτήν τη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν καλύτερα να μην πάει κανείς τους. Ας άφηναν τον κ. Πιτσιόρλα να κάνει αυτό για το οποίο τον διόρισαν στη θέση που είναι και να υπογράψει τη συμφωνία, μακρυά από κάμερες και αστεία δελτία τύπου, τα οποία προσπαθούν να δικαιολογήσουν το γιατί μετά τ' αεροδρόμια η κυβέρνηση ξεπούλησε και το δεύτερο πυλώνα του τουρισμού στην χώρα μας (την ακτοπλοϊα), μέσω της πώλησης του διαχειριστικού φορέα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
Ας άφηναν μια αχνή εντύπωση σε κάποιους που δεν παρακολουθούν ειδήσεις ότι από κάπου θα πεταχτεί ο Θοδωρής Δρίτσας σαν μπουρλοτιέρης και θ' ανατινάξει το κτίριο (και τη συμφωνία στον αέρα), ότι θα εμφανιστεί ο Σπίρτζης και θα πει "Μολών Λαβέ" και ότι ο Σταθάκης θ' αρπάξει το χαρτί της συμφωνίας και θα το καταπιεί αμάσητο.
Έτσι ηρωϊκά δηλαδή, όπως μας τα έλεγαν πριν από 1 1/2 χρόνο, και εμείς τα πιστεύαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: