Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Μια ακόμα απόδειξη του γιατί πρέπει να προσέχουμε τι λέμε στην πολιτική...

Και να που φτάσαμε σ' ένα σημείο, που οι διαπλεκόμενοι, η τρόικα και το σύστημα δε θα περίμεναν να δουν ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους. Η κυβέρνηση - της αριστεράς - ν' ανοίγει στους υπαλλήλους της τρόικας, διάπλατα τις πόρτες των υπουργείων (με τις πηγές της κυβέρνησης να διαβεβαιώνουν, χωρίς να τους γιαουρτώνει κανείς, ότι "δε θα συναντούν τον Πρωθυπουργό), να διαλύει τις σχέσεις της με το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι όλα όσα συμβαίνουν αποτελούν κοροϊδία για το λαό, να μην έχει ούτε κόκκινες - ούτε πράσινες - γραμμές και αφού έχει συρθεί στο χειρότερο Μνημόνιο (μέχρι το επόμενο) να ζητιανεύει και να ξεπουλάει τα πάντα για λίγα ευρώ, σαν τελειωμένος ναρκομανής στα πέριξ της πλατείας Αμερικής. Για τη δε ισχύ της συμφωνίας, θα πούμε μόνο αυτό: το "καλό" (όπως προσπαθούν οι πάντες να μας παραμυθιάσουν) ΔΝΤ και η "καλόκαρδη" ΕΚΤ, ζητούν κατάργηση του ΕΚΑΣ όχι σταδιακά αλλά άμεσα, αφού "κοστίζει" στον κρατικό προϋπολογισμό 900 εκ. ευρώ το χρόνο! Λεπτομέρεια: το ΕΚΑΣ δεν το παίρνουν ούτε πλούσιοι, ούτε προνομιούχοι - το παίρνουν λίγοι και απόλυτα έχοντες την ανάγκη. Για τους τροϊκανούς (ή πιο σωστά κουαρτέτο πλέον) όμως που μένουν στο Hilton, αυτά είναι "ψιλά" γράμματα.

Φτάσαμε στο σημείο όπου ο Πρωθυπουργός μας κοροϊδεύει στα μούτρα μας, λέγοντας μας ότι δεν "υποσχέθηκε βόλτα στο δάσος" και ότι "δεν είπε ότι θα σκίσουμε τα Μνημόνια". Ευτυχώς που το ίντερνετ είναι γεμάτο από αναφορές στο "τέλος των Μνημονίων" τόσο από τον ίδιο, όσο και από άλλα στελέχη της κυβέρνησης, λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές.

Φτάσαμε στο σημείο η κυβέρνηση  - της αριστεράς πάντα - να κρέμεται από τα χείλη της "Ελληνικός Χρυσός" (που κατέστρεψε την Χαλκιδική και που έφερε ως και το Άγιο Όρος απέναντί της) που υποσχέθηκε "αύξηση των θέσεων εργασίας" και το γεγονός αυτό ν' αντιμετωπίζεται "με χαμόγελα" από μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Στο μεταξύ βέβαια, η εταιρεία συνεχίζει την καταστροφή - ανενόχλητη - παραβλέποντας τις καταδικαστικές αποφάσεις για "σταμάτημα των εργασιών" αφού η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ έχουν δουλειά: δέρνουν διαδηλωτές με τον ίδιο ζήλο που έδερναν και πριν, φωνάζοντάς τους (τι ειρωνία) "ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ ε;".

Φτάσαμε στο σημείο τα λαμόγια που έκαναν κουμάντο και πριν τις εκλογές να συνεχίζουν να έχουν τις ίδιες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, 6 μήνες και κάτι μετά, με ανώτερους υπουργούς να "τσακώνονται" για να βάλουν δικούς τους ανθρώπους - εξυπηρετώντας όσους περισσότερους γίνεται - σε ανώτερες κρατικές θέσεις. Είναι εις γνώσιν μας απίστευτα περιστατικά στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα, όπου έχουν μπει "μπλόκα" για να μην μπουν σε θέσεις κλειδιά άξιοι άνθρωποι, ώστε να εξυπηρετηθούν πολιτικοί φίλοι ορισμένων υπουργών. Θα τους βγάλουμε στη φόρα - σημείο προς σημείο αν χρειαστεί. Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο όχι μόνο να υπάρχει ατιμωρησία, αλλά να συνεχίζετε το κομματικό ρουσφέτι που κορόιδευε - η αριστερή κυβέρνηση - μέχρι να πάρει τα ψήγματα εξουσίας που έχει στα χέρια της.

Φτάσαμε στο σημείο της έσχατης ξεφτίλας, η κυβέρνηση να έχει την ανάγκη του συστήματος για να επιβιώσει. Να δέχεται αδιακρίτως τη στήριξη όλων εκείνων που θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για το ότι η Ελλάδα είναι στο σημείο αυτό που βρίσκεται τώρα και να αποδέχεται - σιωπηρά - το "σπρώξιμο" των ΜΜΕ, που υποτίθεται ότι θα έβαζε σε τάξη "αμέσως".

Πολλοί φοβόμαστε ότι τα χειρότερα δεν τα ζήσαμε, αλλά θα έρθουν. Μακάρι μόνο να τ' αντέξουμε - καλό καλοκαίρι και καλή δύναμη σε όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: