Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Κυβερνητικές καθυστερήσεις και η σύγκριση του "παλιού" με το "καινούργιο"

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για "άμεση" κατάθεση νομοσχεδίων, καθησύχασε ελαφρώς μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που πολλά ακούει εδώ και ένα μήνα αλλά λίγα βλέπει.
Οι καθυστερήσεις στις καταθέσεις νομοσχεδίων (από μια ομάδα ανθρώπων που ήταν "έτοιμη να κυβερνήσει" στη θεωρία), τα μπρος-πίσω σε νομοσχέδια που ανακοινώνονται αλλά δεν κατατίθενται σε συνδυασμό με την παραμονή ή ακόμα και την προσέλκυση ανθρώπων που έχουν ταυτιστεί με τα μνημόνια σε κυβερνητικές θέσεις δεν έχουν περάσει "καλά" σε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου.
Το ίδιο ισχύει για τις δηλώσεις περί "αυξήσεως του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ", την "αύξηση της έκτακτης εισφοράς σε όσους έχουν να πληρώσουν" και την εισαγωγή του παντελώς αποτυχημένου και επικίνδυνου μέτρου της "κάρτας του πολίτη" που ούτε η ΝΔ δεν ήταν έτοιμη να περάσει με τόσο ευρείες δυνατότητες.
Γιατί δεν κάθονται καλά; Γιατί αν η ΕΡΤ στα χρόνια της σπατάλης επιβίωνε άνετα με το ανταποδοτικό τέλος στο υπάρχον ύψος, μπορεί προφανώς να επιβιώσει και σήμερα. Εκτός αν βέβαια η κυβέρνηση θέλει να "εισπράξει" κάτι παραπάνω γι' άλλες "τρύπες".  Επίσης το ποιοι είναι "έχοντες" είναι σχετικό - και είναι φυσικό να φοβούνται όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ότι έρχεται νέο "χαράτσι" γι' αυτούς και μάλιστα μέσω ενός μέτρου που ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε ως λάθος ως αντιπολίτευση. Κακά τα ψέμματα είναι η εύκολη λύση, αφού οι πραγματικά έχοντες παρουσιάζονται ως "φτωχοί" παντού... Και γιατί τέλος η "κάρτα του πολίτη" (θυμηθείτε τι γράφαμε εδώ όταν πρωτοπαρουσιάστηκε ως ιδέα), είναι μια ακριβή και κακή ιδέα, που βάζει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των κατόχων της (αφού τα έχει συγκεντρωμένα και έκθετα σε ένα μέρος) - και αυτό ισχύει είτε το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε το ΠΑΣΟΚ.
Για να μη μιλήσουμε με την παραμονή του Στουρνάρα στη θέση του (ενός ανθρώπου που συνδέθηκε με την πιο σκληρή περίοδο του Μνημονίου), την πρόσληψη της Μνημονιακής Παναρίτη ως "ειδικού συμβούλου" κ.ο.κ. Και για να μην περάσουμε στο ότι παρά τις εξαγγελίες, μέχρι στιγμής πάντα, δεν υπάρχει μείωση των ειδικών συμβούλων και των ειδικών γραμματέων. Όσα ξοδεύονταν πριν, ξοδεύονται και σήμερα. Δυστυχώς.
Επίσης υπάρχει μια αμφισημία για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ποιες θα "επανεξεταστούν"; Ποιες θα σταματήσουν; Και άραγε οι ιδιωτικοποιήσεις είναι κακές όταν τις κάνει ο Σαμαράς και καλές όταν τις κάνει ο Τσίπρας; Δε νομίζουμε...
Για να πειστεί ο κόσμος θα πρέπει να υπάρχει ουσία επομένως. Και γρήγορα γιατί η υπομονή δε θα διαρκέσει αιωνίως..

Δεν υπάρχουν σχόλια: