Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, το "κακό" 30% του Μνημονίου και η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες

Η είδηση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα..."Το λιμάνι του Πειραιά παραμένει κερδοφόρο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά βάσει των στοιχείων διακίνησης επιβατών, οχημάτων και φορτίων κατά το 2014 που παρουσίασε η διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. στο Συμβούλιο Διεύθυνσης της εταιρίας." 

Την ίδια στιγμή διαβάζουμε στο "Πρώτο Θέμα" αλλά και στην "Αυγή" ότι: "...στελεχη του ΥΠΟΙΚ εκφράζουν ρητή θέση υπέρ της ολοκλήρωσης της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.", παρότι o κύριο Δρίτσας, υφυπουργός Ναυτιλίας σε πρόσφατες δηλώσεις του "επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης για σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ και την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών της χώρας και όπως επεσήμανε μέσα από μια γενικευμένη διαβούλευση τα λιμάνια πρέπει να αναδειχθούν σε στρατηγικούς άξονες" (σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών").

Αν βγάλουμε στην άκρη το ενδεχόμενο να μην ξέρει ο Δρίτσας, τι κάνει ο Βαρουφάκης (και το αντίθετο) ή το να μας δουλεύουν ψιλό γαζί και οι μεν και δε, μπορούμε να υποθέσουμε ότι προχωράει μια ιδιωτικοποίηση ενός κερδοφόρου οργανισμού, μόνο και μόνο για να ευαρεστηθούν οι Γερμανοί δυνάστες μας και η τρόικα. Έτσι λοιπόν απ' ότι φαίνεται, η χαρά που πήραμε για την καινούργια "αριστερή" κυβέρνηση ήρθε η ώρα να δώσει τη θέση της, στη λύπη ότι τελικά και η αριστερά, θα κάνει ό,τι έκανε η δεξιά απλώς θα το κάνει με τρόπο που θα παρουσιαστεί ως "ανώδυνος" και "προοδευτικός".


Γιατί τι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς όταν τόσο η "Εφημερίδα των Συντακτών" όσο και η "Αυγή" αναφέρονται σε διατήρηση του "70% των μνημονιακών δεσμεύσεων" και σε αντικατάσταση του υπολοίπου 30% από "προτάσεις που θα επεξεργαστεί η κυβέρνηση μαζί με τον ΟΟΣΑ". Αν θυμηθούμε τι έλεγε ο ΟΟΣΑ για την παιδεία στην χώρα μας (λεπτομέρειες εδώ), μπορούμε να υποθέσουμε με αρκετή ασφάλεια για το τι θα εμπεριέχουν αυτές οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν από την χώρα μας...Θ' αλλάξει ένα 30% με ένα άλλο "λιγότερο κακό" το οποίο όμως θα κινείται στο ίδιο κλίμα.

Κλείνοντας έχουμε να σχολιάσουμε και κάτι ακόμα: η κυβέρνηση πρέπει να προσέχει τις παρέες της: πριν λίγες μέρες είχαμε την Lazard ως σύμβουλο διαχείρησης χρέους (ναι τη γνωστή Lazard που ενορχήστρωσε το επαίσχυντο PSI που ως αντιπολίτευση κατακεραύνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ) και τώρα έχουμε τον ΟΟΣΑ ως "σύμβουλο προτάσεων". Να δούμε και τον Φούχτελ και τον Τόμσεν ως συμβούλους επενδύσεων για να κλείσουμε ως πολιτικά όντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: