Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η μάχη των γραφείων της Βουλής

Δεν πρόλαβαν να γίνουν οι εκλογές και πριν ακόμα ξεκινήσουν οι εργασίες της Βουλής, ξεκίνησε η "μάχη των γραφείων". Μια μάχη που συντελείτε μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, αλλά που αυτή τη φορά φαίνεται να πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα η κύρια μάχη γίνεται για το προνομιακό γραφείο που διαθέτει τα τελευταία χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης. Είναι προνομιακό, καθώς είναι στο ισόγειο, σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο στην Ολομέλεια και δίπλα από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών. Επίσης, είναι ευρύχωρο, διαθέτει τρεις ξεχωριστούς χώρους και ιδιωτικό WC. Τα τελευταία χρόνια είχε καταλύσει ο Απόστολος Κακλαμάνης, ως πρώην πρόεδρος.

Ωστόσο, η απώλεια της βουλευτικής του ιδιότητας τον υποχρεώνει να το αποχωριστεί και να μετακομίσει σε άλλο κτήριο της Βουλής, που βρίσκεται από τις λεωφόρου Αμαλίας. Ο ίδιος όμως αρνείται να το εγκαταλείψει και μάλιστα έδιωξε σχεδόν... με τις κλωτσιές όσους «τόλμησαν» να του θέσουν το θέμα. Φέρεται μάλιστα να έθεσε μόνο έναν όρο για να μετακομίσει: να εγκατασταθεί εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου ο νεότερος που, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, δικαιούται γραφείο ως πρώην πρωθυπουργός.Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανάλογη επιθυμία έχει εκφράσει και ο κ. Παπανδρέου μέσω των στενών του συνεργατών, με το επιχείρημα ότι στον ίδιο χώρο είχε καταλύσει ο παππούς του. «Σφήνα» στην εμπλοκή που παρουσιάζεται τις τελευταίες ώρες φαίνεται να μπαίνει και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και να ζητά και αυτός το συγκεκριμένο γραφείο.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετακόμισε πριν από λίγες ημέρες από την πτέρυγα του πρωθυπουργού σε δίχωρο γραφείο στο ισόγειο.

Επίσης, «εμπλοκή» παρουσιάστηκε και με το γραφείο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε αιφνίδια αυτοψία από τον διακοσμητή του Κοινοβουλίου, που ήθελε να δει τι αλλαγές πρέπει να γίνουν, ώστε να φιλοξενήσει τον πρόεδρο της ΚΟ των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.Όταν λοιπόν ο διακοσμητής είδε κρεμασμένο το πορτρέτο ενός προγόνου του κ. Πολύδωρα, ζήτησε  να κατέβει, με αποτέλεσμα να «τα ακούσει» από τον συνεργάτη του πρώην προέδρου της Βουλής. Τελικά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πολύδωρας θα μεταφερθεί σε κτήριο επι της οδού Σέκερη.

Τα ερωτήματα πάντως είναι πολλά: γιατί θα πρέπει να έχουν οι πρώην Πρωθυπουργοί και οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής αιωνίως ένα γραφείο στην Βουλή, όταν ΔΕΝ είναι πλέον βουλευτές; Γιατί θα πρέπει ο ελληνικός λαός να τους πληρώνει τα τηλέφωνα, την αλληλογραφία και υπαλλήλους ώστε αυτοί να συνεχίζουν την πολιτική τους δραστηριότητα ή ακόμα χειρότερα να συναντούν παλιούς φίλους και οπαδούς για να διηγούνται "περασμένα μεγαλεία"; Γι' αυτές τις δουλειές μια επίσκεψη σ' ένα καφενείο της εκλογικής τους περιφέρειας ή το προσωπικό τους γραφείο αρκεί. Ειδικά σε μια εποχή που επιβάλλονται οικονομίες σε όλα τα επίπεδα, κάτι τέτοιες "παραχωρήσεις" αποτελούν περιττές πολυτέλειες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: