Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

"Τι έγινε ρε παιδιά;" Μια κυβερνητική αντίδραση-ανέκδοτο


Η κλασσική ατάκα του Σπύρου Παπαδόπουλου από τους "Απαράδεκτους" ταιριάζει γάντι με την κατάσταση και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, μετά την προκήρυξη των εκλογών που η ίδια προκάλεσε με την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το χαρτί του εκβιασμού προς αντιπολίτευση και ανεξάρτητους βουλευτές δεν έπιασε, και η συγκομιδή πενιχρή: κάποια από τα "υπόλοιπα" των ΑΝ.ΕΛΛ., δύο-τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και τα "ορφανά" του Μιχαλολιάκου, δεν έφτασαν για να "επεκταθεί" η θητεία του Σαμαρά και της παρέας του στην κυβέρνηση.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι εκλογές ξεκίνησε η ολομέτωπη επίθεση. Και εδώ υπάρχει το ενδιαφέρον: η επίθεση δεν έχει να κάνει στο τι θα κάνει η ΝΔ αν παραμείνει στην κυβέρνηση, αλλά με όλα τα "στραβά" του ΣΥΡΙΖΑ. Την μια σχολιάστηκε σκωπτικά η "συνεργασία" ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ (που τελικά μάλλον δεν προχωράει) αφού η ΔΗΜΑΡ υποστήριξε το Μνημόνιο συμμετέχοντας σε προηγούμενη κυβέρνηση (και άρα δεν είναι πολιτικά "ορθό" για τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργάζεται μαζί της), την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται επίθεση γιατί η Ρ. Δούρου (πολύ κακώς) δεν πήγε στην Δοξολογία για το νέο έτος (λες και αυτό έχει σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση), την τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται επίθεση γιατί η θέση του προηγούμενου συνεδρίου είναι ότι οι τόκοι των δανεικών του Μνημονίου είναι ληστρικοί κ.ο.κ.

Καμία πολιτική τοποθέτηση, κανένα πρόγραμμα για το αύριο. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι το "μη πρόγραμμα" και η επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση αρκούν. Από κει και πέρα τόσο στην ΝΔ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν να επιμένουν στους ίδιους και στους ίδιους (μνημονιακούς) υποψηφίους, χωρίς να κάνουν ουσιαστική ανανέωση - ανασύροντας μάλιστα σε πολλές φορές ανθρώπους από το νοσηρό παρελθόν. Δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τι συνέβει στην χώρα μας, αναφέροντας που και που τ' ανύπαρκτα "πλεονάσματα"...

Για το αύριο τίποτα...Θα το πληρώσουν αυτή τη φορά; Θα δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: