Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Μετακινήσεις υποψηφίων και βουλευτών από κόμμα σε κόμμα

 Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε μετακινήσεις στην πολιτική σκηνή από κόμμα σε κόμμα. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Στις εκλογές του Γενάρη του 2015 είχαμε την κίνηση της Άντζελας Γκερέκου να "μεταγραφεί" από το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ για να βγει βουλευτής, ενώ λίγο καιρό πριν διαβεβαίωνε ότι "δε θα πάει πουθενά".
Δεν ήταν όμως "πρωτότυπη" - και άλλοι το έκαναν στο παρελθόν μεταπολιτευτικά (με προεξάρχοντα τον Α. Κανελλόπουλο που από την Ε.ΔΗ.Κ. βρέθηκε σε μια νύχτα στην ΝΔ μετεκλογικά ενώ την κατακεραύνωνε προεκλογικά και τελευταία την Μαρία Δαμανάκη που άφησε τον Συνασπισμό, δίνοντας το "λόγο της τιμής της" ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές, για να βρεθεί δύο μήνες μετά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ).

Αλλά οι μετακινήσεις βουλευτών από αντι-μνημονιακά σε μνημονιακά κόμματα και τούμπαλιν, μέσα σε χρόνο dt αποτελεί νέο χαμηλό για την ελληνική πολιτική σκηνή. Το "όλα για την καρέκλα" βρήκε - δυστυχώς - πολλούς απροκάλυπτους "πιστούς" στο ελληνικό κοινοβούλιο μέσα σε λίγους μήνες... Το δύσκολο σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι οι ανακοινώσεις των "μεταγραφέντων" να είναι πιστευτές. Εμείς αποφασίσαμε να επιτελέσουμε κοινωνικό έργο και ετοιμάσαμε μια σειρά από πιθανές ανακοινώσεις για "υπό μεταγραφή" βουλευτές και πολιτευτές (καλύπτοντας όλα σχεδόν τα πιθανά σενάρια), δεδομένου ότι η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και οι μετακινήσεις πιθανές...

Έτσι λοιπόν ενδεικτικά προτείνουμε:

α) ανακοίνωση αντι-μνημονιακού βουλευτή που προσχώρησε στο ΚΙΝΑΛ: "Σε συνάντηση που είχα με την κ. Γεννηματά και τον πρώην πρόεδρο κ. Γ. Παπανδρέου, που μου έδωσαν να καταλάβω ότι στην πραγματικότητα ήταν πάντα ενάντια στο Μνημόνιο. Η κίνηση του ν' αποτανθεί στην τρόικα ήταν ένα πρόωρο Πρωταπριλιάτικο αστείο (του στυλ "λέμε καμιά μ@@@@ία για να περνάει η ώρα") το οποίο οι αγορές και ο Στρος-Καν το πήραν στα σοβαρά. Ειδικά ο κύριος Παπανδρέου με διαβεβαίωσε ότι όταν ξεκίνησε το κίνημα των "Αγανακτισμένων" ήταν μεταμφιεσμένος ανάμεσά τους και ότι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρότι βουλευτής ΠΑΣΟΚ. Η μετάνοια του ήταν εμφανής και η προσπάθεια του να αλλάξει με έπεισε να συστρατευτώ μαζί του".

β) ανακοίνωση ΔΗΜΑΡίτη βουλευτή που προσχώρησε στην ΝΔ: "Σε συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο κ. Κ. Μητσοτάκη, μου έδωσε να καταλάβω ότι τα Μνημόνια τελείωσαν στην Ελλάδα. Ήταν ξεκάθαρος ότι μόλις λάβουμε τις τελευταίες 45 δόσεις του Μνημονίου και ξεπληρώσουμε και τα 390 δις ευρώ του εξωτερικού χρέους, δε θα έχουμε κανέναν πάνω από το κεφάλι μας. Το σχέδιο του για δημιουργία 2000000 θέσεων εργασίας (με μηνιαίο μισθό 1 ευρώ) που μου ανέπτυξε ήταν πειστικότατο και μ' έκανε να συστρατευτώ μαζί του."

γ) ανακοινωση ΣΥΡΙΖΑίου βουλευτή που προσχώρησε στην Χρυσή Αυγή: "Στη συνάντηση που είχα με τον σύντροφο Ν.Μιχαλολιάκο, κατάλαβα ότι όλα όσα ακούγονται περί φασισμού και ναζισμού ήταν δημιουργήματα του σάπιου μιντιακού συστήματος. Μου έδειξε τις φωτογραφίες από περασμένα Χριστούγεννα όπου ο ίδιος και η οικογένεια του μαγείρευαν σε συσσίτιο κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, καθώς και φωτογραφίες από την φυλακή όπου μαθαίνει τάβλι και αρχαία ελληνικά σε Νιγηριανούς και Πακιστανούς κρατουμένους. Μου εξήγησε ότι το σύνθημα "Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα" δεν είναι ακροδεξιό, αλλά αντίθετα βαθιά φιλόξενο αφού όπως κάθε οικογένεια θέλει να έχει συγυρίσει πριν έρθουν οι ξένοι, δεν αντέχει να έρχονται οι ξένοι στην χώρα μας και να μην έχουν τελειώσει τα έργα στον Παρθενώνα. Μόλις συμβεί αυτό και επιστρέψουν και τα Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο, δε θα έχει κανένα πρόβλημα να έρθει ο οποιοσδήποτε ξένος να μείνει στην χώρα μας. Μετά από αυτές τις εξηγήσεις αποφάσισα να συμπορευτώ μαζί του."

δ) ανακοίνωση μνημονιακού βουλευτή που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. "Σε συνάντηση που είχα με τον σύντροφο Α.Τσίπρα, του εξήγησα ότι η ψήφος μου στα προηγούμενα Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα καθώς και στους 1500 εφαρμοστικούς νόμους ήταν κατά βάθος αριστερή: ήθελα να δείξω στους Έλληνες πολίτες ότι έκαναν λάθος που το 2012 δε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας την εξουσία στο δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου. Τους έδειξα δηλαδή πως ό,τι και να λεγόταν για τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, αποκλείεται τα πράγματα να ήταν χειρότερα απ' ότι έγιναν με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ο σύντροφος Τσίπρας με παρέπεμψε στον σύντροφο Λαφαζάνη ο οποίος αφού με έβαλε να πω 15 φορές "απεταξάμην τα μνημόνια", με συγχώρεσε και με δέχτηκε στο κόμμα με τον όρο στην επόμενη απεργία πείνας του συντρόφου Μιχελογιαννάκη, να γίνω κι εγώ απεργός πείνας."

ε) ανακοίνωση χρυσαυγίτη βουλευτή που προσχώρησε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. "Σε συνάντηση που είχα με την τριμελή εκλογική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑς, του εξήγησα ότι εγώ δε γνώριζα ότι η Χρυσή Αυγή ήταν ακροδεξιό κόμμα και ότι αρχικά γράφτηκα και μετά δέχτηκα να κατέβω μαζί τους στις εκλογές γιατί στα γραφεία μας μοιράζανε σουβλάκια κι έτσι δεν χρειαζόταν να μαγειρεύω σπίτι. Τους είπα επίσης ότι εγώ δεν είχα πρόβλημα ποτέ με τους μετανάστες και μάλιστα μια φορά που ήρθαν κάτι αλβανάκια και μου είπαν τα κάλαντα κάθισα και τ' άκουσα ολόκληρα. Με τον δε κομμουνισμό δεν είχα ποτέ θέμα, και σαν απόδειξη τους εξήγησα ότι στο "Ρόκι 4" ήμουν με τον Ντράγκο και όχι με τον Ρόκι. Μετά από αυτές τις πειστικές εξηγήσεις οι σύντροφοι με δέχτηκαν στις τάξεις τους και μου ανέθεσαν τα βοηθάω τα πακιστανάκια ν' ανεβαίνουν στις κούνιες στην παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα".

στ) ανακοίνωση βουλευτή των ΑΝΕΛ που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ: "Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο. Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια. Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης." (η τελευταία δήλωση είναι αληθινή και είναι του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη)...

ζ) ανακοίνωση βουλευτή των Ποταμιού που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ: "Η στάση μου είναι αυτονόητη. Αυτά μου επιβάλλει η συνείδηση μου και η συνέπεια μου σε αυτά που διατύπωνα τα πέτρινα χρόνια του 92. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας και την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση. Να σας συγχαρώ και για την επιλογή μιας εξαιρετικής ημέρας. Ουδέν τυχαίο στη ζωή τούτη". (η τελευταία δήλωση είναι αληθινή και είναι του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: