Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Νέο δεξιό κόμμα - αντίπαλο δέος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων;

Η ΝΔ φοβάται τη πιθανή μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κάνει τ' αδύνατα-δυνατά να τη διεμβολίσει. Δεν είναι τυχαίες εξάλλου οι τεράστιες πιέσεις που δέχονται οι περισσότεροι, πρώην νεοδημοκράτες, βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή έστω να "αποστατήσουν" λίγο πριν τις εκλογές. Οι περιπτώσεις Μαρκόπουλου, Μελά κ.λπ. είναι μόνο μερικές απ' αυτές που είδαμε τον τελευταίο χρόνο, με την περίπτωση του τελευταίου να είναι η πλέον φαιδρή, αφού ο εν λόγω βουλευτής πήγε κανονικά στο συνέδριο του κόμματος, υπερψήφισε δια βοής τα πάντα, για ν' αποχωρήσει αργότερα μετά βαϊων και κλάδων.

Πολλά απ' αυτά τα στελέχη θα γυρίσουν στην ΝΔ, αλλά αρκετά θα βρουν νέα στέγη στο κόμμα που ετοιμάζουν οι κύριοι Καπερνάρος και Μπαλτάκος, οι οποίοι με την ευλογίες του κυρίου Σαμαρά, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για δημιουργία νέου, δεξιού κόμματος που στοχεύοντας στο κοινό των ΑΝ.ΕΛ. φιλοδοξεί να κόψει στους τελευταίους την είσοδο στην Βουλή. Δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσα στα ονόματα των όσων συζητούν για ένταξη στο κόμμα είναι πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι απογοητευμένοι από τις αποκαλύψεις για το κ. Καρατζαφέρη, στρέφονται προς το νέο φορέα.

Επισήμως στην ΝΔ δηλώνουν "ενοχλημένοι" από την κίνηση Μπαλτάκου. Όσοι γνωρίζουν όμως καλά τα πράγματα, υπενθυμίζουν τη στενή σχέση του τελευταίου με τον κύριο Σαμαρά (θυμηθείτε τα όσα έχουμε γράψει σχετικά, εδώ), και τονίζουν ότι παρά την αποπομπή του κύριου Μπαλτάκου από το στενό κύκλο του Πρωθυπουργού, διατηρούν στενή επαφή και υπενθυμίζουν ότι πάντα οι όποιες κινήσεις έκανε ο κύριος Μπαλτάκος ήταν πάντα σε γνώση του κ. Σαμαρά, κάτι που συμβαίνει και σ' αυτή την περίπτωση. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι σε δεξιούς κύκλους η τοποθέτηση του κ. Μπαλτάκου περί "καλής Χρυσής Αυγής" με την οποία θα μπορούσε η ΝΔ να συγκυβερνήσει (διαβάστε σχετική ανάρτηση εδώ), δεν ακούγεται καθόλου παράταιρη. Άρα ένα κόμμα από τον τελευταίο στο οποίο θα συνταίριαζε και ο πρώην "αντιμνημονιακός" και νυν "πάνω απ' όλα το καλό της χώρας" κ. Καπερνάρος, θα έφερνε και ψήφους από τους ΑΝ.ΕΛ. (κυρίως) αλλά και από την Χρυσή Αυγή (δευτερευόντως). Μπορεί το κόμμα αυτό να μην έπιανε το 3% αλλά θα έκοβε ψήφους και βουλευτές, τους οποίους θα καρπωνόταν η ΝΔ ως δεύτερο κόμμα.

Πολιτικές ιστορίες συνωμοσίας; Ο χρόνος θα δείξει...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: