Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κατάργηση της Διαύγειας από το παράθυρο;

H είδηση καταδεικνύει την "καινούργια Ελλάδα" που ευαγγελίζεται η παρούσα κυβέρνηση: τροπολογία που είχε κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε (άσχετο) νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προέβλεπε ότι ισχύουν αναδρομικά, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, όλες οι αποφάσεις για δαπάνες του δημοσίου ανεξάρτητα από το αν δημοσιεύθηκαν εγκαίρως οι σχετικές αποφάσεις στη "Διαύγεια".
Η τροπολογία εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη (σ.σ. το υπουργείο Οικονομικών ήταν επισπεύδον στην κατάθεση της τροπολογίας), υπογραφόταν και από συναρμόδιους υπουργούς ανάμεσα στους οποίους και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Τελικά μετά τις μεγάλες αντιδράσεις (και αφού η τροπολογία στηλιτεύθηκε σε πρωϊνές ραδιοφωνικές εκπομπές και σχολιάστηκε με τον αναλογούντα τρόπο) αποσύρθηκε.  Όπως εξήγησε η κ. Χριστοφιλοπούλου, έχοντας δίπλα της τον κ. Μητσοτάκη, σε συνέντευξη τύπου,"η διάταξη αυτή παρεισέφρυσε "από λάθος" (σ.σ. είδε φως και μπήκε; Είδε ένα κενό στο κείμενο και χώθηκε από μόνη της; Την έβαλε ο Δραγασάκης για να βγει κακή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Άγνωστο) στην συγκεκριμένη τροπολογία και επειδή δεν διαπνέεται από πνεύμα της Διαύγειας που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αποσυρθεί".
Η απόσυρση, όπως ενημέρωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, θα γίνει από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως εξήγησε η υφυπουργός, πρόθεση του υπουργείου ήταν "να ρυθμίσει το θέμα της μεταφοράς μαθητών", αλλά σε μια περίοδο που προωθείται η Διαύγεια και για τις ΜΚΟ τίθεται εν αμφιβόλω το συγκεκριμένο σημείο.
Δηλαδή ήθελαν να "καταργηθεί" η Διαύγεια για να μπορούν οι μαθητές να πηγαίνουν σχολεία. Με λίγα λόγια "αμάρτησαν για τα παιδιά". Κι εμείς αντί να τους υποστηρίξουμε, να τους αγκαλιάσουμε βρε παιδί που έκαναν στην άκρη τις αρχές τους για το "καλό των μαθητών" τους κατηγορήσαμε...Ε, ρε ντροπή και βούρδουλας που χρειάζεται σε ορισμένους...
Κλείνοντας θα πούμε για πολλοστή φορά, ότι το πανηγύρι των τροπολογιών πρέπει να σταματήσει. Είναι κατάλοιπο άλλων εποχών, που η χώρα μας θα πρέπει ν' αφήσει πίσω της. Όποιος θέλει να περάσει θέματα ας τα περνάει σε κανονικά νομοσχέδια, δίνοντας χρόνο για να μελετηθούν. Τροπολογίες της τελευταίας στιγμής με οποιαδήποτε δικαιολογία είναι απαράδεκτη τακτική που δείχνει προχειρότητα, βιασύνη και (συνήθως) διάθεση να κρυφτεί ιδιοτέλεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: