Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος έκλεισαν την ΕΡΤ για να φτιάξουνε μια τηλεόραση - σκυλάκι, που θα εκτελεί τις εντολές των αφεντικών και θα κουνάει και την ουρίτσα του. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να εκκαθαριστούν -αυτό κι αν ήταν γενοκτονία, κύριε Μπαλτάκο- όλοι οι εργαζόμενοι, ώστε να διαλέξουν εν συνεχεία τα δικά τους παιδιά και στην ενημέρωση και στη διοίκηση. Στη διοίκηση δικά τους ήταν τα παιδιά και επί ΕΡΤ, στην ενημέρωση όμως είχαν κάποια θεματάκια κι όσο κατέβαινε η ιεραρχία, τα θεματάκια γίνονταν θεματάρες.
Έκλεισαν την ΕΡΤ για να φτιάξουν την τηλεόραση που θα ταιριάζει στο καθεστώς τους. Στο καθεστώς που κυβερνάει με εκβιασμούς, που διαλύει ζωές με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ανοιγοκλείνει τη Βουλή ανάλογα με τα συμφέροντά του, που φέρνει στα θερινά τμήματα νομοσχέδια ζωής και θανάτου. Είναι ευτυχέστατη σύμπτωση που η κρίση στη ΝΕΡΙΤ συνέπεσε με την ψηφοφορία του ΕΝΦΙΑ, εκεί όπου ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. αντικατέστησαν εννέα βουλευτές, για να περάσουν με το ζόρι έναν νόμο που στην ολομέλεια δεν θα συγκέντρωνε με τίποτα το 151. Μέσα σε μια μέρα οι κυβερνώντες πέταξαν από πάνω τους και το έσχατο ιμάτιο, η γύμνια τους είναι πλέον ορατή ακόμη και από τους μονόφθαλμους που έσπευσαν να τους ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.
Η ΝΕΡΙΤ είναι τηλεόραση - σκυλάκι, καμιά φορά όμως αντιδρούν ακόμη και τα σκυλάκια. Ο Α. Μακρυδημήτρης και ο Ρ. Μορώνης άντεξαν -με τη θέλησή τους προφανώς- πολλά, δεν μπόρεσαν ωστόσο να αντέξουν την παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου, που απαίτησε να μην μεταδοθεί η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. Η Βούλτεψη υπερέβη ακόμη και τον εαυτό της, πράγμα σχεδόν αδύνατον, και το μόνο ελαφρυντικό που έχει είναι η ασθενής μνήμη. Ένας άνθρωπος που δηλώνει ακτήμων, έχοντας ξεχάσει ότι διαθέτει δύο σπίτια και τρία οικόπεδα σε ακριβές περιοχές, μπορεί πολύ εύκολα να ξεχάσει και ότι το πολίτευμα που υπηρετεί είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Τουλάχιστον ο Μακρυδημήτρης και ο Μορώνης παραιτήθηκαν, όπως είχε παραιτηθεί και ο Προκοπάκης, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι συγχωρούνται για τη συμβολή τους στο πραξικόπημα που γέννησε τη ΝΕΡΙΤ. Αντιθέτως, ο γενικός διευθυντής περιεχομένου της Βασίλης Θωμόπουλος -είχε διευθυντική θέση και στην ΕΡΤ, ως πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ.-, παρέμεινε στη θέση του και έσπευσε να εκτελέσει ασμένως την άνωθεν εντολή. Στη θέση του στο Εποπτικό Συμβούλιο παρέμεινε και ο Χρήστος Χωμενίδης, το οποίο σημαίνει, κύριε Σαμαρά μας, ότι οι κεντροαριστεροί ξέρουν να κάνουν τις δουλειές καλύτερα."