Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ο πραγματικός νικητής των εκλογών

Τα πράγματα είναι απλά. Ο πραγματικός νικητής των εκλογών δεν είναι ούτε η Δούρου, ούτε ο Τζιτζικώστας, ούτε ο Μώραλης (με τα τρόφιμα και τα 20ευρα) αλλά ούτε ο Σακελλαρίδης. Ο νικητής είναι η αποχή. Περίπου 40% των Ελλήνων επέλεξε συνειδητά να ΜΗΝ πάει να ψηφίσει σ' αυτές τις εκλογές.

Είναι ο ίδιος κόσμος που γκρινιάζει για τα Μνημόνια, που δεν έχει δουλειά ή αν έχει πληρώνετε ελάχιστα στην χάση και στη φέξη και που βρίσκεται με κίνδυνο να του πάρει και σώβρακα η εφορία (και το σπίτι η τράπεζα - αν έχει σπίτι). Αλλά τη μοναδική μέρα που μπορεί ν' αντιδράσει χωρίς να φάει 10 κιλά χημικά στο πρόσωπο ή να χτυπήματα από γκλομπ ΜΑΤ, προτιμάει να κάτσει σπίτι του, να πάει μια βόλτα ή ν' αντιδράσει πίνοντας καφέ στην αγαπημένη του καφετέρια. Συνειδητά, δε συμμετέχει λέγοντας το γνωστό, απόλυτα βλακώδες απόφθεγμα "όλοι το ίδιο είναι".

Έτσι λοιπόν η αποχή γίνεται η πρώτη δύναμη. Ειδικά στην Αθήνα, ξεπερνούσε το 50%, δηλαδή αν είχε συνδυασμό θα μπορούσε άνετα να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Που; Στην Αθήνα. Την πρωτεύουσα της χώρας, στην περιφέρεια της οποίας ζει και εργάζεται το 40% του πληθυσμού της χώρας. Αυτό τα λέει όλα από μόνο του... Γι' αυτό εξάλλου και δεν είναι έκπληξη το ποσοστό του Η. Κασιδιάρη. Είναι αναμενόμενο. Έκανε μια αξιοσημείωτη κινητοποίηση, έβαλε τους "δικούς του" να μοιράζουν ψηφοδέλτια πόρτα-πόρτα και όταν χρειάστηκε "έβαλε και τα μεγάλα μέσα". Αυτά που έβαζε πάντα χωρίς να μιλάει κανείς - πέραν από τους λίγους "γραφικούς". Έτσι στο 50% (και κάτι λιγότερο) πήρε 15-16%.

Βέβαια ο Θεός μας αγαπάει. Αν δεν μας αγαπούσε, με τις τάσεις αυτοκαταστροφής που έχουμε σα λαός θα είχαμε εξαφανιστεί και θα κάναμε παρέα στους Ινκας, στους Μάγιας και στους Ετρούσκους - μια παραπομπή δηλαδή στην ιστορία. Αλλά επειδή μας αγαπάει, μας δίνει για μια ακόμα φορά, άλλη μια ευκαιρία...Και την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να "διορθώσουμε" το λάθος και να ψηφίσουμε. Όποιον να είναι. Αρκεί να ψηφίσουμε και να πάρουμε θέση. Επιτέλους!

(Στην Θεσσαλονίκη πάντως το δημοψήφισμα για το νερό είχε τεράστια συμμετοχή και έστειλε μήνυμα ισχυρό προς όλους τους αποδέκτες όπως φαίνεται εδώ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: