Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Περί Πίστεως ή μη του Αλέξη Τσίπρα

Πριν λίγο καιρό είχαμε δημοσιεύσει μια ανάρτηση με τίτλο "Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσκοπήσεις και η ανταρσία Τατσόπουλου", με αφορμή την "αφέλεια" ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μαλλιοτραβιούνται με κάθε ευκαιρία και άλλων να κάνουν (ατυχείς) δηλώσεις αντιμετωπίζοντας με απίστευτη ελαφρότητα τη θέση που έχουν (πλέον) στην κοινωνία. "Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις", είχαμε και συνέχεια, αυτή τη φορά την ατυχή δήλωση του Ι.Αμανατίδη (υπεύθυνου Θρησκευμάτων του κόμματος) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης "είναι άθεος". Η βλακώδης αυτή δήλωση του κ.Αμανατίδη καταδεικνύει για πολλοστή φορά, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τα όσα κάνει (ή δεν κάνει) η κυβέρνηση αλλά τα όσα κάνουν οι ίδιοι - και εξηγούμαστε. Το αν είναι Χριστιανός ο κ. Τσίπρας ή Μουσουλμάνος ή δεν πιστεύει καθόλου, είναι δικό του θέμα καθαρά. Αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να σέβεται την εκκλησία, να στηρίζει το (κοινωνικό) της έργο και να τιμάει στην πράξη το θεσμικό της ρόλο. Πρέπει επίσης να σέβεται ότι πλέον είναι ένα κόμμα του 30% και εν δυνάμει κυβέρνηση και επομένως πρέπει να σέβεται την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πιστεύει (πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία). Αυτό φαινομενικά τουλάχιστον το κάνει - και σ' αυτό πρέπει να μείνουμε. Έχουμε πήξει στους κατ' όνομα Χριστιανούς (που στο βάθος δεν πιστεύουν ή είναι Δωδεκαθεϊστές αν και εκλέγονται με τη σημαία του κόμματος "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια"), στους κατ' όνομα "άντρες" και στους κατ' όνομα "οικογενειάρχες".

Δεν είναι δουλειά κανενός Αμανατίδη να κάνει δηλώσεις επί προσωπικών θεμάτων ενός τρίτου προσώπου, εκτός κι αν το τρίτο πρόσωπο (δηλ. ο Α. Τσίπρας εν προκειμένω) του έχει αναθέσει "εν λευκώ" να μιλάει εξ ονόματός του για θέματα που δεν θα έπρεπε ν' αφορούν κανένα εκτός του εαυτού του και της οικογένειας του (υπό τις προϋποθέσεις που αναφέραμε). Και ο λόγος που δε θα πρέπει να το κάνει είναι απλός: η κοινή γνώμη στρέφει στην προσοχή της αλλού και όχι στα πολύ σοβαρά και καθημερινά ζητήματα με τα οποία θα ΕΠΡΕΠΕ να ενδιαφέρεται. Παράλληλα έτσι δίνεται χώρος στην κυβέρνηση (και κυρίως στην ΝΔ) αντί ν' απολογείται για τα όσα κάνει, να επιτίθεται "επί προσωπικού" και να ζητάει "δηλώσεις Πίστεως" - πράγμα απαράδεκτο στα 2014.

Όσο για τις περίφημες δηλώσεις Κουράκη για φορολογία των Χριστιανών Ορθόδοξων, γνωρίζουν πολύ καλά στην ΝΔ ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα σε κανένα πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μόνο στη φαντασία του κ. Κουράκη. Απλά στηριζόμενη στο γεγονός ότι ένα μέρος των "αποκάτω" δε γνωρίζουν, δεν ψάχνουν, είναι εκ πεποιθήσεως "αντίθετοι" σε μια προοπτική "αριστερής" κυβέρνησης, και επομένως θα αποδεχτούν μια οποιαδήποτε κατηγορία που θα έχει "θρησκευτική" διάσταση, το "πέταξαν" γιατί ταίριαζε...

Αλλά είπαμε...Όσο δίνονται "λαβές" απ' ορισμένους τόσο κάποιοι θα τις "αρπάζουν"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: