Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πάρτυ λαθρεμπόρων με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Έχουμε γίνει κουραστικοί με το να γράφουμε συνεχώς τα στραβά κι ανάποδα που βλέπουμε γύρω μας, αλλά δε γίνεται αλλιώς: μας κυβερνούν άνθρωποι που στο βωμό της "αλλαγής", της "νέας Ελλάδας" και της "καινούργιας σελίδας" έχουν κάνει ρημαδιό τα πάντα, χωρίς όμως παράλληλα να εξασφαλίζουν τις βασικές και απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει αυτό.

Πως π.χ. να πιστέψουμε ότι ενδιαφέρονται για την φορολογική ελάφρυνση του μέσου Έλληνα όταν επιτρέπουν να γίνεται φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μπροστά στα μάτια τους; Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα μαγαζιά με κινέζικα προϊόντα (που τα έχουν όχι μόνο Κινέζοι αλλά και Έλληνες) όπου έρχονται εκατοντάδες χιλιάδες "δείγματα" για να πληρώνονται σχεδόν μηδενικοί ή καθόλου δασμοί αλλά και το θέμα της ανυπαρξίας μηχανημάτων ελέγχου στα εκατομμύρια κοντέινερ που έρχονται στα λιμάνια της χώρας μας ετησίως.

Το ρεπορτάζ του Κ.Χαρδαβέλλα από την "Real News" είναι χαρακτηριστικό:


(δεν θα γράψουμε κάτι για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ τα ξημερώματα. Το ότι όλα έγιναν αφού χαρίστηκαν οι ψηφιακές άδειες στους ιδιώτες καναλάρχες και συμφωνήθηκε η παραχώρηση με σύμβαση έργου σε ιδιώτες δραστηριοτήτων που θα εκτελούσε διαφορετικά η ΕΡΤ, λέει πολλά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: