Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Διαγραφή Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ!

Κι ενώ το είχαμε προβλέψει (εν μέρει) δεν πιστεύαμε ότι θα συνέβαινε τόσο γρήγορα. Έτσι λοιπόν με μια αιφνιαστική κίνηση σήμερα το πρωϊ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε εκτός κινήματος τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Η λιτή ανακοίνωση αναφέρει: "Με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και μετά από εισήγηση του Προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου, τίθεται προσωρινά εκτός οργάνων ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, λόγω των λανθασμένων χειρισμών του στην περίοδο των διαπραγματεύσεων κατά την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο. Το Κίνημα θα περιμένει τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα και θα επανεξετάσει τη στάση του ανάλογα".

Βέβαια το παρασκήνιο είναι μεγάλο - η βασική αιτία της διαγραφής του πρώην Πρωθυπουργού φέρεται να είναι η έλλειψη διάθεσης από μέρους του να στηρίξει τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και το έργο αυτής. Αποκορύφωμα αυτής της "έλλειψης ενεργητικότητας" είναι η μη κάθοδό του στην χώρα μας την περίοδο της εορτής της 25ης Μαρτίου και η μη συμμετοχή του στη κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και της νέας Πολιτικής Γραμματείας, στην οποία αναφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών συζητήσεων για τη διεξαγωγή της. Η αφορμή πάντως είναι η γενικότερη δυσαρέσκεια που υπάρχει στα γκάλοπ απέναντι στο πρόσωπο του Πρώην Πρωθυπουργού καθώς και σειρά δηλώσεων στελεχών της εγχώριας τρόικας που καταδεικνύουν ότι πλέον ΟΥΤΕ ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στο απυρόβλητο (βλ. δηλώσεις Μαρκογιαννάκη για την εξεταστική της λίστας Λαγκάρντ).

Πιέσεις βέβαια υπάρχουν ώστε η διαγραφή αυτή να είναι όσο το δυνατόν μικρότερης διάρκειας - κατά το παράδειγμα της προηγούμενης διαγραφής Σημίτη, αλλά η διάθεση Βενιζέλου να τελειώνει με το "Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ" είναι εμφανής...

Εμείς θα αφιερώσουμε στο διαγραφέντα το τραγούδι που του είχαμε δημιουργήσει στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του - περασμένα μεγαλεία και διηγόντας τα να κλαίς Γιώργο (μας):



...
ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: