Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το παρασκήνιο πίσω από την απόσυρση της κατάργησης των δικαστικών αποφάσεων για τους συμβασιούχους / Η χαζομάρα της ημέρας - υφυπουργός Ανάπτυξης και "bake-off"

Είδηση:  Η ρύθμιση για την κατάργηση δικαστικών αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κερδίσει (κυρίως) συμβασιούχοι του δημοσίου, η οποία αποσύρθηκε μετά την σφοδρή αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, φαίνεται ότι δεν αφορούσε μόνο το Δημόσιο, αλλά και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Εξηγώντας τη στάση του, ο Αντώνης Ρουπακιώτης δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο ΒΗΜΑ FM και στον τηλεοπτικο σταθμό Mega, ότι κάποιοι προσπάθησαν να καταργήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων που απολύονται να προσφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα.
Υπογράμμισε ότι οι διατάξεις, όπως αυτές έφθασαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο για να μελετηθούν, δεν αφορούσαν μόνο το δημόσιο τομέα, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.
Όπως είπε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, όταν διάβασαν τις διατάξεις οι επιστημονικοί συνεργάτες του δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Ο Αντώνης Ρουπακιώτης έκανε λόγο για τερατούργημα και επέμεινε, παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις, ότι δεν γνωρίζει ποιος «κατασκεύασε τέτοια ρύθμιση». Ξεκαθάρισε, δε, ότι κανείς δεν τον είχε ενημερώσει για τη ρύθμιση, ούτε κι εκείνος «βγήκε στη γύρα να ψάχνει» μετά ποιος την κατασκεύασε.
Ερωτηθείς για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε ότι ο κ. Μανιτάκης κάνει μεγάλη προσπάθεια για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και συγκρούεται μεταξύ των δεσμεύσεων αυτών και της προσπάθειας να μην φύγουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι.
Ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε ότι δεν αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς το θέμα είναι ότι επικράτησε η νομιμότητα. Όπως τόνισε: «Καθήκον μας είναι να προστατέψουμε το δικαίωμα του εργαζόμενου να προσφεύγει σε ασφαλιστικά μέτρα - η κατάχρηση αποτελεί την εξαίρεση».

Σχόλιο: Το έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε συνέχεια: είναι ντροπή που κάποιοι προσπαθούν να περάσουν προσωπικές πολιτικές με το πρόσχημα του Μνημονίου για να ικανοποιήσουν τους φίλους και "κουμπάρους" τους. Είναι απαράδεκτο που κάποιοι καταργούν κάθε έννοια κράτους δικαίου και καταπατούν το Σύνταγμα με το πρόσχημα των "προαπαιτούμενων". Βέβαια σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο με αυτό και ακολουθούσε μια τέτοια καταγγελία από τον αρμόδιο υπουργό, θα είχαν πέσει "κεφάλια" και θα είχε "συνταραχθεί" η κυβέρνηση. Αλλά στην Ελλάδα αυτά τα πράγματα δε γίνονται. Εδώ ο Πρωθυπουργός μετά τις πρόσφατες εκλογές, ο αρμόδιος υπουργός και πλείστα κυβερνητικά στελέχη ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ότι δε θα υπήρχε καμία απομάκρυνση δημοσίου υπαλλήλου, χωρίς πειθαρχικό λόγο πάντα, κάτι που όμως θα γίνει σύντομα. Και όμως καταπάτησαν το λόγο τους, και δε βρήκαν καν μια κουβέντα να πουν το γιατί...

Πάντως όπως και να έχει καλά έκανε ο κ.Ρουπακιώτης και αντέδρασε, αλλά κακώς δε "βγήκε στη γύρα" να βρει τον ένοχο. Θα προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στην χώρα, αφού σίγουρα θα ήταν υπεύθυνος και γι' άλλα παρόμοια "δημιουργήματα". Πάντως το θέμα δεν έληξε...Είμαστε σίγουροι ότι θα ξαναέρθει και σύντομα προς ψήφιση...


Η χαζομάρα της ημέρας... "Τι επιχειρούμε; Επιχειρούμε να άρουμε διοικητικά εμπόδια που δημιουργούν κόστος στη διάθεση του άρτου και την τελική έψηση. Έρχεται για παράδειγμα ένα ζαχαροπλαστείο και λέει πως έχει πέσει η δουλειά λόγω κρίσης - "να μην μπορώ να πουλήσω μια τυρόπιτα;" (μιλάμε για την περάτωση της έψησης). Ε, η τυρόπιτα είναι bake off!» ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας πως "έτσι βοηθάμε τους μικρούς".Μάλιστα...Δηλαδή η είσοδος των σούπερ-μάρκετ, του πλέον κερδοφόρου κομματιού του ελληνικού λιανεμπορίου, και σ' αυτά τα προϊόντα θα βοηθήσει "τους μικρούς"; Και κάτι ακόμα...Τα ζαχαροπλαστεία δε πουλάνε τυρόπιτες; Τότε αυτές που βλέπουμε στα περισσότερα συνοικιακά είναι μάλλον οπτική απάτη ή ο κύριος υφυπουργός έχει χρόνια να πατήσει σε ζαχαροπλαστείο...

Πηγή ειδήσεων: "Βήμα", "Τα Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: