Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την κατασκευή και την παραποίηση πολιτικών ειδήσεων και βίντεο / Αντρέας Λοβέρδος ενάντια στο ΔΝΤ...

Είδηση: Η συκοφαντική αλλοίωση των δηλώσεων του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγ. Διαμαντόπουλου, που άφησε βαρύτατα εκτεθειμένο το Μαξίμου, αλλά και τη Συγγρού, έφερε ξανά στο προσκήνιο μια ομάδα επαγγελματιών "γκεμπελίσκων". Μια ομάδα - φάντασμα, το βασικό έργο της οποίας είναι να βρίσκει -κυρίως να εφευρίσκει- τη... λάσπη, που στη συνέχεια η Ν.Δ. πετά στον ανεμιστήρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την περίφημη "Ομάδα Αλήθειας" της Ν.Δ. Ένα δίκτυο "σαμαρικών" ταλιμπάν, που συγκροτήθηκε πριν από τις διπλές εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου και επιφορτίστηκε να παρακολουθεί καθημερινά δημόσιες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιες προς... παραποίηση και μικροκομματική εκμετάλλευση στο πλαίσιο ενός βρόμικου πολιτικού παιχνιδιού με "χτυπήματα κάτω από τη μέση".

Η συγκεκριμένη ομάδα-φάντασμα προέκυψε από την αγωνία του επιτελείου Σαμαρά για τη μάχη στήθος με στήθος που έδινε η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Στήθηκε ένα δίκτυο φανατικών "σαμαρικών" νεολαίων, με κοινό χαρακτηριστικό τις έντονες ακροδεξιές ιδέες και την προσήλωση προσωπικά στον Αντ. Σαμαρά, οι οποίοι καθημερινά παρακολουθούσαν όλα τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, διάβαζαν όλες τις εφημερίδες, "σέρφαραν" σε όλα τα blogs και προέβαλλαν, μέσω της ιστοσελίδας truthteam.gr, δήθεν "παρεξηγήσιμες" δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ιστοσελίδα της, η "Ομάδα Αλήθειας", που γεννά συνειρμούς με το οργουελικό υπουργείο Αλήθειας του "1984", διευκρινίζει ότι "είναι μια ομάδα πολιτικής ανάλυσης που πρόσκειται στην Ν.Δ. χωρίς να την εκφράζει επίσημα".
Παρόλα αυτά, για όσους παρακολουθούν τη δραστηριότητα των χαλκείων της Συγγρού, ο ομφάλιος λώρος που συνδέει την εν λόγω ομάδα - φάντασμα με τα κεντρικά της Ν.Δ. και με το Μαξίμου είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτος. Βγάζει μάτι.
Οι... "αποκαλύψεις" της Truth Team γίνονται αυτολεξεί non paper της Ν.Δ., που αποστέλλεται στους πολιτικούς συντάκτες. Κάπως έτσι τα τηλεοπτικά κανάλια προχθές προέβαλαν αρχικά το μονταρισμένο βίντεο με την προβοκάτσια κατά του Β. Διαμαντόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ, ως... ένα βίντεο "ανεβασμένο" στο youtube.com, δηλαδή χωρίς να πληροφορούν τους τηλεθεατές για την προέλευσή του. Εξάλλου, τις "αποκαλύψεις" του non paper είχε υιοθετήσει επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με δήλωσή του.
Την επόμενη μέρα, όμως, όταν αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία, το Mega, και προσωπικά ο Γ. Πρετεντέρης, παραδέχθηκε δημοσίως ότι το παραποιημένο βίντεο εστάλη από τη Ν.Δ.
Η διασύνδεση της "Ομάδας Αλήθειας" δεν φτάνει μόνο ώς τη Συγγρού, αλλά προχωρά και στο Μαξίμου. Όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τα "γαλάζια" social media, διαπιστώνουν ότι αυτούσιες τις προβοκάτσιες της εν λόγω ομάδας αναπαράγει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης. Πολλές φορές, μάλιστα, προτού "ανέβουν" οι προβοκάτσιες στη σελίδα truthteam.gr, ο κ. Μουρούτης έχει προλάβει να... ανεβάσει πρώτος τα σχετικά στο facebook και στο twitter. Έχοντας, προφανώς, "εσωτερική πληροφόρηση"...

Η "Ομάδα Αλήθειας" δεν έχει συγκεκριμένο χώρο, ούτε γραφεία. Όπως τονίζουν παροικούντες τη "σαμαρική" Ιερουσαλήμ, την υψηλή εποπτεία των "αποκαλύψεων" έχει ο Γ. Μουρούτης, σε απόλυτη συνεννόηση με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Σπ. Καπράλο, δημοσιογράφο, πρώην στέλεχος της ΕΡΤ. Την ψηφιακή επεξεργασία και τον συντονισμό των "εθελοντών ΟΝΝΕΔιτών" έχει αναλάβει, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο 34χρονος Δημ. Πτωχός. Πρόκειται για μεσαίο στέλεχος της Ν.Δ., μεσσηνιακής καταγωγής, που θεωρείται "ειδικός" στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Αντ. Σαμαρά και αποτελεί το "πουλέν" του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία. Ήταν εκείνος που ανέλαβε τη δικτύωση των υπολογιστών στο κτήριο της Συγγρού, όταν η Ν.Δ. έφυγε από τη Ρηγίλλης. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος υπεύθυνος του κόμματος της Ν.Δ. επί Σαμαρά, ο κ. Θ. Δραβίλας, όταν αποχώρησε από τη Συγγρού, ανέλαβε -με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού, ως έμπιστός του- τη νευραλγική θέση του διοικητή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, δηλαδή της ΕΥΠ. Επίσης, τη "διάδοση" των "αποκαλύψεων" της "Ομάδας Αλήθειας" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να έχει αναλάβει, με posts στο facebook και στο twitter, και δημοσιογράφος καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, που είχε "περάσει" και από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (πρώην υπουργείο Τύπου) επί παντοκρατορίας Θ. Ρουσόπουλου.

Βεβαίως, η διασύνδεση του "σαμαρικού" συστήματος με την blogόσφαιρα χρονολογείται από παλιά. Εδώ και χρόνια, τις μύχιες σκέψεις του νυν πρωθυπουργού εκφράζουν, μέσω του antinews.gr, φανατικοί υποστηρικτές του, μεταξύ των οποίων ο ακροδεξιών αντιλήψεων Φαήλος Κρανιδιώτης και ο διαχρονικός σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά, βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Χρύσανθος Λαζαρίδης. Πλέον, με κυβέρνηση Σαμαρά σήμερα, ο ιστός της "ενημερωτικής" αράχνης του antinews.gr και της "Ομάδας Αλήθειας" περισφίγγει την ΕΡΤ και έχει προνομιακές σχέσεις με έντυπα, όπως τα "Παραπολιτικά" του εφοπλιστή Μαρινάκη, που υλοποιούν, ανάμεσα στα άλλα, και σχέδιο επέκτασης στη Χρυσή Αυγή. Δηλαδή, αυτό που εδώ και καιρό εισηγείται από τις στήλες της "Δημοκρατίας" ο Φ. Κρανιδιώτης και προωθεί με την πολιτική του ο Ν. Δένδιας, στήνοντας ρεβάνς για τη Μεταπολίτευση.

Σχόλιο: Βλέπουμε λοιπόν, πως κάποια πράγματα δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάποιοι άνθρωποι πιάνουν συγκεκριμένα πόστα, παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι και αντικειμενικοί και προωθούν θέσεις και πολιτικές, με σαφείς στόχους, θέτοντας ως τρόπαια θέσεις και αξιώματα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο κ. Πτωχός, παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες ως "σίγουρος ευρωβουλευτής" στις επερχόμενες ευρωεκλογές, "πιεζόμενος" από τον ίδιο τον Σαμαρά να πάρει θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Βέβαια ακόμα και αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα. Καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει αυτό που θέλει και να το υποστηρίζει. Το πρόβλημα όμως όταν αυτό γίνεται ανέντιμα, με διαστρέβλωση και με τη δημιουργία μη θεμιτών "εμποδίων" στους αντιπάλους του. Π.χ. είναι άραγε θεμιτό να γίνεται επίθεση στην δημοσιογράφο Α.Καββαδία επειδή ακολούθησε τον Α.Τσίπρα στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, για να το καλύψει δημοσιογραφικά όταν σε αντίστοιχο περσινό ταξίδι του κυρίου Σαμαρά (πριν γίνει Πρωθυπουργός) είχαμε καμιά δεκαριά δημοσιογράφους και τεχνικούς της ΕΡΤ; Είναι άραγε αξιοπρεπές να έχουμε μονταρισμένα βίντεο να παρουσιάζονται ως "αυθορμήτως ανεβασμένα"; Να δηλώνονται ως αντικειμενικές πληρωμένες δημοσκοπήσεις που δεν πληρούν τις στοιχειώδεις επιστημονικές προϋποθέσεις και τις κάνουν εταιρείες που θα έπρεπε να έχουν χάσει την άδεια τους χρόνια; Ή εφημερίδες να υποστηρίζονται από μεγαλο-επιχειρηματίες και να κρατούν υψηλή την κυκλοφορία τους (και να παιρνούν επομένως τις θέσεις τους σε μεγαλύτερο κοινό) προσφέροντας κουπόνια για τις επιχειρήσεις των πρώτων, τα οποία χρειάζεται ο κόσμος για να τα βγάλει πέρα;

Και ο στόχος να είναι ποιος; Η διατήρηση στην εξουσία πατώντας επί πτωμάτων, με υιοθέτηση ακροδεξιών πρακτικών και τακτικών "Μακάρθι" της εποχής του '60 στις ΗΠΑ, στο όνομα μιας πατρίδας που οι ίδιοι οι "υπερασπιστές" της την έχουν ξεφτυλίσει; Μπορεί ο Α. Σαμαράς να δηλώσει αντι-ακροδεξιός, αλλά το περιβάλλον του και οι πρακτικές της κυβέρνησής του άλλα δείχνουν. Και αν αλήθεια υπήρχε τέτοια ομάδα και τέτοιος μηχανισμός από πλευράς ενός οποιαδήποτε άλλου κόμματος και δρούσε ανάλογα, δε θα μίλαγαν όλοι για "υπόσκαψη της δημοκρατίας";

Και θα μας πείτε..."Μα και αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν προσέχουν; Γιατί δίνουν δικαιώματα;" Αλλά αυτό δεν είναι ούτε απάντηση, ούτε δικαιολογία. Γιατί αν αυτό αρκούσε, τότε θα έπρεπε και η αντιπολίτευση να πληρώνει συνέχεια τηλεοπτικά σποτ με τις προεκλογικές δηλώσεις των κυβερνητικών εταίρων - θ' αρκούσε...Η αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροις, και για πολιτικές, με επιχειρήματα - όχι με λάσπη και διαστρέβλωση...

Μας έκανε και γελάσαμε...Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε την ανάγκη απεμπλοκής της Ελλάδας από το ΔΝΤ αλλά με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε συνέντευξή του στη Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεσή του με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου: "Η διαφωνία μου δεν αφορούσε τον ίδιο το μηχανισμό, που τον στηρίξαμε ομόφωνα τον Μάιο του 2010 αλλά τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτόν. Οι λόγοι απεμπλοκής μας από το ΔΝΤ είναι προφανείς και από πλευράς Ελλάδας και από πλευράς Ε.Ε. Ο μηχανισμός χρηματοδότησης της Ελλάδας πρέπει να είναι αμιγώς ευρωπαϊκός. Ούτε χρήματα προσφέρει το ΔΝΤ, σε σχέση με αυτά που προσφέρουν οι ευρωπαϊκοί λαοί, ούτε στην παρακολούθηση του προγράμματος παίζει ενεργό ρόλο, ενώ δημιουργεί διαρκώς προβλήματα".
Ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε ότι δεν θα πάει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ακόμη και αν προσκληθεί και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέες οριζόντιες περικοπές.
"Δεν θα ψηφίσω άλλες οριζόντιες περικοπές. Το έκανα ήδη τέσσερις φορές κάτω από συνθήκες εκβιασμού για να μην πτωχεύσει αλλά και για να χρηματοδοτηθεί η χώρα. Έως εδώ λοιπόν. Θα ψηφίσω όμως όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να δοθεί η μάχη κατά της ύφεσης". Αρες-μάρες-κουκουνάρες δηλαδή - όχι οριζόντια μέτρα από την μία, ναι στις πρωτοβουλίες για την ύφεση. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ..

Πηγές: "Ελευθεροτυπία", "Αυγή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: