Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Πως θα μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρα με κατοίκους Ευρωπαίους συνταξιούχους / Υπάρχει σχέδιο για μετατροπή της Θράκης σε Ειδική Οικονομική Ζώνη;

Είδηση: Φορολογικά κίνητρα σε Ευρωπαίους συνταξιούχους για την αγορά παραθεριστικής κατοικίας εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών εν όψει της κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Η αρχική ιδέα για την παροχή βίζας διαρκείας σε όσους υπηκόους ξένων χωρών αγοράσουν ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ έρχεται να διευρυνθεί από το υπουργείο Οικονομικών με επιπλέον κίνητρα, τα οποία αναμένεται να συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που εξετάζει τις αλλαγές στο φορολογικό. Στο τραπέζι των συζητήσεων τίθενται προτάσεις που αφορούν τη δραστική μείωση των φόρων μεταβίβασης κατά την αγορά ακινήτων. Όσον αφορά τη φορολόγηση του εισοδήματος των συνταξιούχων αυτών, θα ορίζεται ρητά ότι ακόμη και αν διαμένουν στην Ελλάδα περισσότερες από 183 ημέρες (διάστημα που θεωρείται ότι τους καθιστά φορολογικά υπόχρεους στη χώρα μας), δεν θα θεωρούνται για φορολογικούς λόγους κάτοικοι Ελλάδας. Στη χώρα μας όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα εργασίας. Το μέτρο εξετάζεται να αφορά τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, συνταξιούχους άνω των 60 ή 65 ετών, κατοίκους χωρών-μελών της ΕΕ.

Σχόλιο: Η ιδέα για για παροχή βίζας διαρκείας δεν είναι βέβαια πρωτότυπη, ούτε ελληνική. Άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ισπανία πρόσφατα, δίνουν παρόμοια κίνητρα για να επανεκκινήσουν την αγορά των ακινήτων στην χώρα αυτή. Η ιδέα όμως αυτή παρουσιάζει προβλήματα (αφού οι ανταγωνίστριες χώρες έχουν το πλεονέκτημα της πλησιέστερης τοποθεσίας στις "πλούσιες" χώρες της Ευρώπης που πιθανόν να ενδιαφερθούν για τέτοια μέτρα) και δημιουργεί ανισότητες εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων, αφού θα συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά την υπέρογκη φορολογία που διέπει την μεταβίβαση και αγορά ακινήτων, ενώ την ίδια ώρα οι "Ευρωπαίοι συνταξιούχοι" θα έχουν φορολογική ασυλία.

Το δεύτερο και κύριο ερώτημα πάντως που τίθεται είναι το εξής: αν αυτοί οι κάτοικοι μένουν στην χώρα μας, δε θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το (υπερβολικά) επιβαρυμένο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας με τους όρους που το χρησιμοποιούν οι Έλληνες ασφαλισμένοι; Προφανώς και ναι. Θα μπορέσει ν' ανταπεξέλθει σε μια εισροή χιλιάδων ανθρώπων που (λόγω ηλικίας) θα έχουν, προφανώς, μεγάλες υγειονομικές ανάγκες, όταν οι περικοπές στους γιατρούς - αριθμητικές και οικονομικές - είναι μεγάλες και οι υποδομές είναι ανεπαρκείς ήδη για τους υπάρχοντες κατοίκους; Ποιος θα σηκώσει το βάρος των επιπλέον αναγκών όταν οι "νέοι" κάτοικοι δεν θα είναι φορολογικά υπόχρεοι στην χώρα μας αλλά στην χώρα τους; Διαφοροποίηση στη συμμετοχή δεν μπορεί να υπάρξει (αφού ως Ευρωπαίοι πολίτες δεν μπορούν να τυγχάνουν χειρότερης μεταχείρησης), η ευρωπαϊκή κάρτα υγείας λειτουργεί υπό το καθεστώς αμοιβαιότητας, ειδικοί φόροι δεν μπορούν να επιβληθούν εύκολα και γενικώς όλα δείχνουν ότι τα συνήθη υποζύγια θα υποστούν το βάρος ενός σχεδίου που θεωρείται το πρώτο βήμα προς την μετατροπή της χώρας μας (παρέα με τις υπόλοιπες νοτιο-ευρωπαϊκές χώρες) σε χώρα "γηροκόμησης" (τους οποίους γέροντες θα περιθάλπτουν οι εγχώριοι ιθαγενείς). Μια διευρυμένη διαφοροποίηση του σχεδίου υπάρχει εδώ και χρήζει της προσοχής μας...

Και για να μην ξεχνιόμαστε... Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είδηση παρουσιάζει το περιοδικό «Επίκαιρα», αποκαλύπτοντας τις γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση, προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων «τουρκόφρονων» μουσουλμάνων και τους οικογενειών που δημιούργησαν μετέπειτα στη Δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί στην ακριτική περιοχή.

Πρόκειται για έναν πυρήνα 50 χιλιάδων και πλέον ανθρώπων που σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σε ένα δίκτυο αλυτρωτικών συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Ο μηχανισμός προπαγάνδας του βαθέος κράτους της Αγκυρας βρίσκει τώρα αρωγό -γράφει το άρθρο του περιοδικού- τη γερμανική task forse, η οποία έχει αναλάβει την επιτόπια υλοποίηση του σχεδιασμού του Βερολίνου, που είναι σε πλήρη γνώση της Αγκυρας.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, Γερμανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες αναμένουν τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη. Οταν δοθεί το «ok», 180 Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες –αρκετοί εξ αυτών με γερμανικά διαβατήρια και με επιχειρήσεις στο Μόναχο και την Κολονία- ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε «επενδύσεις» στη Θράκη. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι Γερμανοί «επενδυτές» έχουν προαποφασίσει την άντληση φθηνού εργατικού δυναμικού από τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής, αλλά όπως προαναφέρθηκε και απ’ όσους έχουν απελαθεί και τις οικογένειές τους και διαβιούν στη γείτονα. Η "πατριωτική" Δεξιά που κυβερνά την Ελλάδα κάνει κάτι γι' αυτό ή όχι; (To πλήρες άρθρο βρίσκεται εδώ).

Πηγές ειδήσεων: "Τα Νέα", "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: