Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Έχετε δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο; Προσφυγή στα Δικαστήρια! / Με αφορμή τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής

Είδηση: Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Χωνί" και αφορά πολύ κόσμο:



Και για να μην ξεχνιόμαστε... Με αφορμή τις τελευταίες κινήσεις της Χ.Αυγής, γράφτηκε το παρακάτω κύριο άρθρο στο newsit: "Δεν θέλω και δεν με ενδιαφέρει να εξηγήσω κοινωνιολογικά το φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Αυτό ας το κάνουν οι ειδικοί. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι τρομάζω, φοβάμαι, τρέμω.Η βια πάντα με είχε απέναντι. Με τρόμαζε. Η βια μου ανακάτευε το στομάχι.
Είτε αυτή ήταν λεκτική, είτε ήταν από άλλους οδηγούς στον δρόμο, είτε ήταν στο σχολείο, είτε στην δουλειά, είτε στα γήπεδα. Τώρα όμως η βια φοράει μαύρο μπλουζάκι, έχει κάνει την Ελληνική σημαία όπλο, μπλούζα, ξεσκονόπανο. Την έχει καπηλευθεί.
Τώρα η βια έχει νομιμοποιηθεί και την σημαία που μάτωσε πολλές φορές στο παρελθόν την έχει οικειοποιηθεί και την έχει κάνει να φαντάζει σύμβολο απεχθές και ανατριχιαστικό.
Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Έχω την αίσθηση ότι κανείς μας δεν έχει καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ!
Και όσοι χειροκροτούν τα όσα κάνει παράνομα η Χρυσή Αυγή πολύ σύντομα θα ζητήσουν προστασία από αυτήν. Γιατί όταν θα σταματήσει να τα βάζει με τους παράνομους μετανάστες, θα έρθει η σειρά των ελλήνων που δεν θα ταιριάζουν στην ιδεολογία της και στον τρόπο ζωής που αυτή πρεσβεύει.
Και τότε θα είναι πολύ αργά... Όταν θα σταματήσουν τα πογκρόμ κατά των μεταναστών θα αρχίσουν τα πογκρόμ εναντίον των ελλήνων που θα είναι λιγότερο έλληνες από εκείνους. Και τότε θα είναι πολύ αργά... Όταν θα σταματήσουν οι ανιστόρητοι να χειροκροτούν τους νεους αυτόκλητους τοποτηρητές της τάξης και των νόμων θα είναι πολύ αργά. Κι αυτό γιατί οι γνώστες της ιστορίας αλλά και η αυτοαποκαλούμενη διανόηση αυτού του τόπου σιωπούν επιδεικτικά. Πέρα από κάποια δημοσιεύματα η σιωπή για όσα έγιναν στην Ραφήνα και στο Μεσολογγι είναι εκκωφαντική! Και είναι τουλάχιστον θλιβερό.
Για την ιστορία, σε 2 μήνες από σήμερα είναι η θλιβερή επέτειος της Νύχτας των Κρυστάλλων.
Με τις ευλογίες της γερμανικής κυβέρνησης η οργάνωση του Ναζιστικού κόμματος τη νύχτα της 9ης προς την 10η Νοεμβρίου του 1938 έκαψε 1.574 συναγωγές, πολλά εβραϊκά κοιμητήρια, πάνω από 7.000 καταστήματα και 29 πολυκαταστήματα που ανήκαν σε Εβραίους. Κάποιοι Εβραίοι ξυλοκοπήθηκαν έως θανάτου, ενώ άλλοι εξαναγκάζονταν να παρακολουθούν.
Περισσότεροι από 30.000 άρρενες Εβραίοι συνελήφθησαν και στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης· κατά κύριο λόγο στο Νταχάου, στο Μπούχενβαλντ και στο Ζάξενχαουζεν. Η μεταχείριση στα στρατόπεδα ήταν κτηνώδης, αλλά οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών, υπό τον όρο ότι θα εγκατέλειπαν τη Γερμανία.
Ο ακριβής αριθμός των Γερμανών Εβραίων που θανατώθηκαν δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά υπολογίζεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 36 και 200 περίπου ατόμων για τις δύο ημέρες που διήρκεσαν οι αναταραχές. Ο ευρύτερα αποδεκτός αριθμός νεκρών κατά τη διάρκεια των ταραχών είναι 91 άτομα. Υπολογίζοντας και τους θανάτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, περίπου 2.000 ως 2.500 ήταν οι νεκροί που μπορούν να αποδοθούν στο πογκρόμ της «Νύχτας των Κρυστάλλων». Επίσης, μικρός αριθμός Γερμανών θανατώθηκαν κατά τις ταραχές της Νύχτας των Κρυστάλλων, καθώς τους θεώρησαν, κατά λάθος, Εβραίους."

Δεν υπάρχουν σχόλια: