Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Και ύστερα μας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι (τα παραδείγματα της αντιδικίας με την Λιβύη και της κατάρρευσης της διαφημιστικής Leo Burnett) ...)

Αν διαβάσει κανείς στο διαδίκτυο τα σχόλια στα μεγάλα ειδησεογραφικά sites και τις εφημερίδες ή παρακολουθήσει τα δελτία ειδήσεων, θα νομίζει ότι στην Ελλάδα, τα μόνα θύματα της κρίσης και του Μνημονίου βρίσκονται στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος και τίμιος είναι και σκληρά εργαζόμενος. Ύστερα βέβαια θα βγει μια βόλτα σε μια τουριστική περιοχή και θα δει τις τιμές στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια, θα φωνάξει κάποιον να του φτιάξει το θερμοσίφωνα και θα μπει σ' ένα ταξί και θα διαπιστώσει ότι η αισχροκέρδια και η κοροϊδία "πηγαίνουν σύννεφο" και θα διαπιστώσει ότι θύτες και θύματα υπάρχουν παντού και ότι η κατάσταση είναι αποτέλεσμα νοοτροπίας και όχι τομέα εργασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παρακάτω είδηση που αποκαλύπτει ένα τεράστιο "πάρτυ" που έγινε με έξοδα της Λιβυκής κυβέρνησης (τώρα) και των Αραβικών χωρών (μέχρι πρότεινος). Δεν αμφιβάλουμε ότι στο τέλος θα βρεθεί άκρη από τους "ιθύνοντες" αλλά όπως και να έχει, δείχνει ότι πλέον μας έχουν πάρει είδηση και εκτός συνόρων:

"Σε αποπληρωμή του μισού της οφειλής προς την Ελλάδα, προτίθεται να προχωρήσει η λιβυκή κυβέρνηση, ύστερα από διαπραγματεύσεις δύο μηνών, για την εξόφληση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών πρακτορείων και άλλων επιχειρήσεων, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας και φιλοξενίας Λίβυων τραυματιών από τον πρόσφατο πόλεμο στην περιοχή. Για τα υπόλοιπα χρήματα, πρέπει πρώτα να διερευνηθούν οι υπερκοστολογήσεις, λέει ο Λίβυος επιτετραμμένος.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πόλεμου στη Λιβύη και κατόπιν αιτήματος των λιβυκών αρχών, συνδιοργανώθηκε με ελληνικά ιδιωτικά θεραπευτήρια και ξενοδοχεία πρόγραμμα νοσηλείας τραυματιών και φιλοξενίας μικρής διάρκειας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ταξιδιωτικά γραφεία, φαρμακεία και άλλες επιχειρήσεις. Κι ενώ αρχικά όλα έβαιναν καλώς, η κατάσταση άρχισε να αλλάζει, όταν διαπιστώθηκε ότι οι λιβυκές Αρχές δεν ανταποκρίνονταν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους έναντι των εξόδων νοσηλείας και διαμονής των τραυματιών. Χρέη ύψους 150 εκατ. ευρώ. «Συνολικά αναγνωρίζουμε χρέη περίπου 150 εκατ. ευρώ προς φορείς, θεραπευτήρια και ξενοδοχεία, αλλά και τα δύο ταξιδιωτικά πρακτορεία, που συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα, το «Libyana travel» και το «Middle East». Μέσω αυτών φιλοξενηθήκαν συνολικά περίπου 5.500 τραυματίες που έλαβαν VISA υγείας και ήρθαν στην Ελλάδα. Σήμερα παραμένουν στο ελληνικό έδαφος περίπου 350-500 τραυματίες και είμαστε πεπεισμένοι ότι σύντομα θα αποδεσμευτούν τα ποσά για να αποπληρωθούν όλοι. Σε πρώτη φάση, πάντως, θα αποπληρωθεί το 50% της οφειλής» δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα, Ουσάμα Ελεγιάν.
Κι ενώ τα χρέη συσσωρεύονται, αμφιβολίες εκφράζονται για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των τιμολογήσεων. «Ορισμένα τιμολόγια είναι φουσκωμένα, ή έστω, παραμένει απορίας άξιον πώς ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία τιμολογούσαν μαζικά αφήνοντας τα χρέη να σωρεύονται. Λόγω των διαδικασιών μεταβατικής κατάστασης, αλλά και του πολέμου, έχουμε την υποψία ότι ορισμένοι φορείς εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός με σκοπό το κέρδος. Σίγουρα είναι μειοψηφία. Δεν μπορεί, όμως, συγκεκριμένο ξενοδοχείο να δέχεται τη σώρευση 2,5 εκατομ. σε χρέη από φιλοξενία και ταξιδιωτικό πρακτορείο το αστρονομικό ποσό των 24 εκατ. ευρώ» εξηγεί ο Λίβυος επιτετραμμένος.

Παρουσίασε, μάλιστα στο ΑΜΠΕ επίσημες λίστες οφειλών, στις οποίες συγκεκριμένο οδοντιατρείο φέρεται να νοσήλευσε 350 ασθενείς με συνολικό κόστος 450.000 ευρώ, ενώ άλλο οδοντιατρείο τιμολόγησε 800.000 ευρώ για 250 ασθενείς. Προκειμένου να διερευνηθεί το αδιάβλητο των τιμολογήσεων, στις 2.7.2012 η πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε όλα τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία ειδική φόρμα καταγραφής χρεών για τις υπηρεσίες τους προς τους τραυματίες. «Αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να ελεγχθούν από την επιτροπή, και μετά θα αποπληρωθούν. Το μόνο που θέλουμε είναι μια δίκαιη και σωστή αντιμετώπιση» καταλήγει ο Ουσάμα Ελεγιάν." Τα συμπεράσματα δικά σας...

Το δεύτερο παράδειγμα της "παραδειγματικής" λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα έχει να κάνει με τη γνωστή υπόθεση της διαφημιστικής εταιρείας Leo Burnett που κατέρρευσε στο τέλος του προηγούμενου έτους αλλά επανεμφανίστηκε "σαν καινούργια", χωρίς όμως να καλύψει τις υποχρεώσεις της:


Διαβάζοντας αυτά ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο... 
Πηγές ειδήσεων: "Έθνος", "Πρώτο Θέμα" / Για το πρόσφατο θέμα που παρουσιάστηκε στην Βουλή για πρώην υπουργό με 40 αστυνομικούς-φύλακες θα έχετε ακούσει. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και το ποιος είναι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: