Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Δωροδοκίες γιατρών...στην Γερμανία & Δύο μέτρα και σταθμά για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα /Αποχαιρετισμός στον Δημήτρη Μητροπάνο

Για σήμερα έχουμε επιλέξει δύο μικρά άρθρα από τον ελληνικό τύπο. Το ένα αναφέρεται στη στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τη διαφορετική στάση που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα και την Ιρλανδία όσο αφορά την πληρωμή των ομολόγων και το δεύτερο έχει να κάνει με ένα σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Γερμανία και αφορούσε την δωροδοκία γιατρών με αντάλλαγμα την προώθηση συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Άνευ σχολίων και τα δύο - αφού οι ειδήσεις τα λένε όλα μόνες τους:
Και για να μην ξεχνιόμαστε... Λίγες μέρες πριν απεβίωσε ο Δημήτρης Μητροπάνος. Πέραν των γνωστών μαϊντανών που βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν γι' αυτόν (ως και ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε ως πρόεδρος της ΝΔ), δημιουργήθηκε θέμα με το σχόλιο του κυρίου Γ.Βαλλιανάτου στο Facebook, ο οποίος (άτοπα) δήλωσε ότι "ο Μητροπάνος ήταν ομοφοβικός". Ως σχολιασμό αυτής της δήλωσης (από έναν υποψήφιο βουλευτή κόμματος με μικρή προσβασιμότητα στην κοινωνία - αν και ορισμένα μέσα χρωστάνε χάρες στον αρχηγό του εν λόγω κόμματος και κάνουν ό,τι μπορούν για να το προωθήσουν) παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την στήλη του Α.Πανούτσου στην Sportday που νομίζουμε απαντάει ξεκάθαρα: "Λιγότερο από προσβλητικό, το comment μου φαίνεται άτοπο. Δεν νομίζω ότι ένα comment του Βαλλιανάτου ότι ο μακα-ρίτης ήταν gay friendly θα προξενούσε λιγότερες αντιδράσεις, αλλά το θέμα ήταν πόση σημασία είχε το γεγονός. Ο Μητροπάνος ούτε είχε δείρει κανέναν επειδή ήταν gay ούτε το όνομά του είχε μπλεχτεί σε υποθέσεις με gay οπότε η αναφορά ήταν τόσο επίκαιρη όσο να έβγαινε ο Παπαθανασίου και να έλεγε ότι ο Μητροπάνος δεν ασχολιόταν με την ιστιοπλοΐα επειδή ο ίδιος είναι ιστιοπλόος. Το χαρακτηριστικό των ανθρώπων με μονομανίες είναι να πιστεύουν ότι οι υπόλοιποι χωρίζονται σε φίλους και εχθρούς των μονομανιών τους. Κανένας δεν πρέπει να είναι αδιάφορος στο κόλλημά τους είτε αυτό λέγεται gay, είτε μπόοουλινγκ, είτε σουντόκου. Οπότε η λογική τους φτάνει στη γελοιότητα όπως έφτασε η λογική του Βαλλιανάτου, που πήγε και κόλλησε ένα απίθανο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του μακαρίτη σε μια σπουδαία στιγμή, σαν να αφορούσε κάποιον άλλον εκτός από τον ίδιον και δέκα φίλους του αν ο Μητροπάνος ήταν φιλικός ή εχθρικός σε έναν χώρο που ούτε τον αφορούσε, ούτε είχε κυκλοφορήσει."



Πηγές ειδήσεων: "Έθνος", "Sportday"

Δεν υπάρχουν σχόλια: