Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γερμανική πρόταση για επίτροπο στην Ελλάδα, σχόλια εντός κι εκτός Ελλάδας / Πολιτικοί και διαφθορά...Όχι μόνο ελληνικό φαινόμενο

"Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδέα να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία θα έχει ως μόνη αποστολή (να επιβλέπει) την Ελλάδα. Αυτό είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για εμένα", δήλωσε κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς από την πλευρά του είπε ότι ουδείς επιτρέπεται να δίνει την εντύπωση ότι η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας περιορίζεται, στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για τη διάσωση του ευρώ.
Να μείνουν εκτός της ευρωπαϊκής πολιτικής οι προσβλητικές δηλώσεις, απηύθυνε έκκληση ο Φινλανδός πρωθυπουργός Γίρκι Κατάινεν.

Αυτές είναι ορισμένες μόνο αντιδράσεις για την απαράδεκτη πρόταση περί "επιτροπείας" στην χώρα μας. Η πρόταση βέβαια των Γερμανών δεν είναι καινούργια και δεν είναι η πρώτη φορά που ζητούν να βάλουν "πόδι" στα εσωτερικά της χώρας μας και όχι μόνο. Ας μην ξεχνάμε το σχέδιο για υπερεξουσίες του επιτρόπου Οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν (λεπτομέρειες εδώ), το σχέδιο που εκπονήθηκε κατ' εντολήν τους (και χωρίς να το ζητήσουμε) για το "πως θ' αξιοποιηθεί καλύτερα" η δημόσια περιουσία μας (διαβάστε εδώ), καθώς και το σχέδιο επιβλέποντων ανά υπουργείο (διαβάστε εδώ τη σχετική ανάρτηση)...Ποια η διαφορά όλων αυτών με τώρα; Το γεγονός ότι έγινε απροκάλυπτα και σε μια στιγμή που οι Γερμανοί υπέθεταν ότι η πρότασή τους θα περνούσε χωρίς αντιδράσεις. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος αλλά για το πόσο βαρύ είναι το κλίμα για την τρόικα φαίνεται και από το άρθρο ενός πρώην υμνητή του Μνημονίου, του Γ.Λυρτσογιάννη από το "Έθνος" το οποίο το βρίσκεται εδώ και είναι ορμώμενο από τις προτάσεις της για το Μνημόνιο 2, που βασίζονται στο θεώρημα "το Μνημόνιο ήταν καλό, αλλά οι Έλληνες τα έκαναν χάλια", την αλαζονική παρουσία των δανειστών μας (που δε λογαριάζουν Συντάγματα και κοινωνικούς διαλόγους) και που υποστηρίζονται από τις υπερφίαλες Γερμανικές απαιτήσεις. Για την Γερμανική πρόταση σας παραθέτουμε ένα εξαιρετικό άρθρο του Γίωργου Δελαστίκ:

"Εφριξαν όλοι οι Ελληνες μόλις άκουσαν ή διάβασαν τις πρώτες ειδήσεις για το γερμανικό έγγραφο αναφερόμενο στις προτάσεις του Βερολίνου για τη χώρα μας που επιδόθηκε την Παρασκευή το βράδυ στις αντιπροσωπείες των υπόλοιπων κρατών της Ευρωζώνης. Ενα έγγραφο που αποκάλυψε πρώτη η βρετανική εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, υποχρεώνοντας έτσι όλες τις κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, να διοχετεύσουν στον Τύπο το πλήρες κείμενό του, με αποτέλεσμα να μάθουν όλο το περιεχόμενό του και οι Ελληνες από χθεσινές εφημερίδες.

Πρόκειται για επαίσχυντο κείμενο πρωτοφανούς ωμότητας, το οποίο διαπνέεται από απροκάλυπτα αποικιακή -για να μην πούμε ναζιστική- νοοτροπία κατά της Ελλάδας, τέτοια που σε γραπτή μορφή υπήρχε μόνο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προ εβδομηκονταετίας και πλέον. Σε καμία περίπτωση το έγγραφο αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί προερχόμενο από φιλική χώρα. Συνιστά υπαγόρευση όρων από κατακτητή προς υπόδουλο πληθυσμό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον ελληνικό λαό - ως εχθρική επίθεση από κράτος που θέλει να καταλύσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας κατά το πρότυπο της επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ τον Απρίλιο του 1941.

Εν πρώτοις το Βερολίνο απαιτεί να οριστεί κατοχικός διοικητής της Ελλάδας από την ΕΕ με το προκάλυμμα του «επιτρόπου επί του ελληνικού προϋπολογισμού». Αυτός ο κατοχικός διοικητής, όπως οι γκατουλάιτερ που διόριζαν οι ναζί σε όσες χώρες κατακτούσαν, τονίζεται ρητά στο γερμανικό έγγραφο ότι «πρέπει να έχει την εξουσία... να ασκεί βέτο (!) σε αποφάσεις που δεν ευθυγραμμίζονται με τους δημοσιονομικούς στόχους που θέτει η τρόικα»!

Καμία απόφαση δηλαδή της εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης για να δοθούν χρήματα για την παιδεία ή την υγεία ή για συντάξεις δεν θα ισχύει, αν ο κατοχικός διοικητής κρίνει μόνος του και αποφασίσει ότι αυτή η απόφαση δεν συνάδει με τις εντολές της τρόικας για την Ελλάδα. Σε απλά ελληνικά ο Γερμανός γκαουλάιτερ θα αποφασίζει και θα κλείνει σχολεία και νοσοκομεία ή δεν θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο έναν ή πολλούς μήνες!

Στο κατάπτυστο έγγραφό τους οι Γερμανοί ετοιμάζουν το πλαίσιο για να οδηγήσουν κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά, στην πείνα τον ελληνικό λαό! «Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευτεί νομικά να δίνει απόλυτη προτεραιότητα στη μελλοντική εξυπηρέτηση του χρέους. Τα κρατικά έσοδα θα χρησιμοποιούνται πρώτα και πάνω απ' όλα για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μόνο τα έσοδα που απομένουν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτούν πρωτογενείς δαπάνες» αναφέρει ρητά το απίστευτα εξευτελιστικό για τη χώρα μας γερμανικό έγγραφο.

Κάθε μήνα δηλαδή ο κατοχικός διοικητής της ΕΕ θα πληρώνει τους δανειστές και ανάλογα με τα λεφτά που θα μένουν, θα παίρνουν ή δεν θα παίρνουν μισθό οι δημόσιοι υπάλληλοι και συντάξεις οι συνταξιούχοι! Λήγει π.χ. ομόλογο 14,5 δισ. ευρώ τον Μάρτη, δεν δίνει μισθούς εκείνον τον μήνα ο γκαουλάιτερ και βγαίνουν στη ζητιανιά οι δημόσιοι υπάλληλοι!

Η ναζιστική θηριωδία των Γερμανών αναπηδά και σε ένα άλλο σημείο του εγγράφου τους, όπου ουσιαστικά προαναγγέλλουν ότι μόλις ψηφιστεί αυτό το θεσμικό πλαίσιο υποδούλωσης της Ελλάδας, θα πάψουν να μας δίνουν και τις δόσεις του δανείου! Ο λόγος είναι απλούστατος. Με το νέο αποικιακό καθεστώς, η Ελλάδα θα είναι αδύνατον να χρεοκοπήσει γιατί ο κατοχικός διοικητής θα πληρώνει ανελλιπώς τα τοκοχρεωλύσια ακόμη και αν δεν του μένουν λεφτά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αν δηλαδή δεν δώσουν οι Ευρωπαίοι κάποια δόση του δανείου, ο γκαουλάιτερ θα δίνει οπωσδήποτε τα λεφτά στους ξένους δανειστές και θα κόβει ακόμη περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις ή θα κλείνει νοσοκομεία και σχολεία!

«Αν μια μελλοντική δόση δανείου δεν εκταμιευθεί, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με χρεοκοπία, αλλά θα πρέπει αντιθέτως να δεχθεί περαιτέρω περικοπές σε πρωτογενείς δαπάνες ως τη μοναδική δυνατή συνέπεια οποιασδήποτε μη εκταμίευσης» αναφέρεται -με ομολογουμένως εντυπωσιακό κυνισμό που αφήνει άναυδο κάθε αναγνώστη- στο ανατριχιαστικό γερμανικό έγγραφο που αποκαλύπτει το αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρωζώνης και της ΕΕ του 21ου αιώνα.

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ των Γερμανών επικυρίαρχων της Ευρώπης είναι απύθμενο. Δεν τους αρκεί η επαίσχυντη επιβολή αποικιοκρατικού - κατοχικού καθεστώτος στην Ελλάδα. Απαιτούν και τη... συνταγματική κατοχύρωσή του!!! Να ορίσουμε επισήμως δηλαδή ως πολίτευμα της χώρας την αποικιοκρατία! «Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει ότι ο νέος μηχανισμός επιτήρησης θα κατοχυρωθεί πλήρως στο εθνικό δίκαιο, κατά προτίμηση μέσω συνταγματικής αναθεώρησης» υπογραμμίζεται ρητά στην τελευταία φράση του εγγράφου τους, που ξεσήκωσε τους Ελληνες. Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούν τόσοι δωσίλογοι Ελληνες βουλευτές ώστε να ικανοποιηθεί και αυτή η γερμανική απαίτηση - αν και καθόλου σίγουροι δεν είμαστε γι' αυτό, οφείλουμε να ομολογήσουμε."

Και για να μην ξεχνιόμαστε... Η εξουσία φθείρει και διαφθείρει. Και αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο...Εμείς, λοιπόν, οι Έλληνες είμαστε οι απόβλητοι της Γης... Οι κολασμένοι του πλανήτη. Ο κ. Παπανδρέου έβαλε πρώτος φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του... Και από κει και πέρα μάς κάνανε ρεντίκολο παντού...Διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, κοπρίτες και ένα σωρό άλλες ταμπέλες που απλόχερα μοίρασε ως... φέιγ βολάν όπου έβρισκε μικρόφωνο, εντός και εκτός Ελλάδας, ο κ. Πάγκαλος που... αντιπρόεδρο τον έκανε ο Γιωργάκης για να του κλείσει το στόμα, πράγμα που πέτυχε, αφού από τότε ποτέ ο Θόδωρος δεν είπε κακιά κουβέντα για τον αρχηγό του και πρωθυπουργό του.

Μόνο οι ξένοι, με πρώτους αυτούς που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας απειλούν με χρεοκοπία και πείνα (αλήθεια, τώρα τι ζούμε;), είναι όχι χειρότεροι από εμάς, αλλά είναι και ολυμπιονίκες της διαφθοράς, της κομπίνας και του αυτοεξευτελισμού.

Υπάρχει Θεός, κυρία Μέρκελ, ο οποίος τα πανθ' όρα. Και σου έστειλε αυτόν τον... λεβέντη, τον... εντιμότατο κ. Βουλφ που έκανες Πρόεδρο της Γερμανίας και αποκαλύπτεται μεγάλος αρπάχτρας, ο οποίος όχι μόνο απέκρυψε δάνειο που είχε πάρει με χαμηλό επιτόκιο, αλλά από τους εκατομμυριούχους φίλους του με τους οποίους συναναστρεφόταν σε κότερα και πολυτελή ξενοδοχεία της Γαλλίας έπαιρνε φιλοδωρήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και όταν τα στοιχεία της σκανδαλώδους δράσης του, έφτασαν στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Γερμανίας, τη «Bild», την απείλησε για να μην τα δημοσιεύσει, αυτή όμως δεν υπέκυψε στις πιέσεις. Η σύζυγος του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας (που μας λένε ότι εκεί λειτουργούν όλα... ρολόι και είναι η χώρα που δίνει άσυλο σ' όλους τους μεγάλους καρχαρίες και κλέφτες πολιτικούς, με αντάλλαγμα τη φύλαξη των δισεκατομμυρίων τους) κ. Φιλίπ Χίλντεμπραντ κατηγορείται για ύποπτες συναλλαγές. Συγκεκριμένα η κυρία του, έχοντας εσωτερικές πληροφορίες σχετικά με τις ισοτιμίες, αγόραζε δολάρια και μετά τα μετέτρεπε σε φράγκα, αποκομίζοντας διόλου αμελητέα κέρδη, σε πρώτη φάση, όπως έχει αποκαλυφθεί, 75.000 φράγκα και γύρευε πόσα άλλα έχει αρπάξει η... εντιμότατη και αυτή κυρία. Και τελικά ο σύζυγος αναγκάστηκε να παραιτηθεί.Βόμβα έσκασε και για τον πρώην πρωθυπουργό της Αγγλίας, τον Τόνι Μπλερ... Εισέπραξε για... συμβουλές που δίνει 11.000.000 λίρες και δημόσια μάλιστα τα 3.000.000! Αυτός κι αν είναι μεγαλοφοροφυγάς... Βλέπετε και εκεί στους λόρδους η διαφθορά, η απάτη και το κλέψιμο είναι... παντεσπάνι...

Και να κλείσουμε σήμερα τον περίπατο στον κήπο με τις χρυσαφί μαργαρίτες, με τον σεβασμό που έχουν μεταξύ τους οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο υποψήφιος των σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αποκάλεσε παλιάνθρωπο τον γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί! Έχει δίκιο η κυρία Μέρκελ που μας κατηγορεί ότι είμαστε καθυστερημένοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως για τις... μεταρρυθμίσεις που θέλουν να μας επιβάλουν, για να μας... συμμορφώσουν. Στουρνάρια παραμένουμε...

Πηγή ειδήσεων: "Παρόν", "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: