Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Δε σου αρέσει το Μνημόνιο; Φυλακή.../ Πως να φορτώσετε κατηγορίες σ' ένα διαδηλωτή - μαθήματα από την Ελληνική Αστυνομία

Έξι άτομα -τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες- προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας για το περιστατικό που σημειώθηκε στη διάρκεια της τελετής Αγιασμού των Υδάτων, όταν συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Κάρολου Παπούλια. Σε βάρος των έξι σχηματίζεται δικογραφία για προσβολή κατά της τιμής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Mega, έχει ήδη ενημερωθεί η εισαγγελέας της Χαλκίδας και οι αστυνομικοί αναμένουν εντολή για το εάν θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Κατά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, ορισμένοι πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, κατά κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά της ανεργίας που πλήττει τους κατοίκους της πόλης.

Αυτά για όσους πιστεύουν ακόμα ότι υπάρχει δημοκρατία στην χώρα μας. Τα συγχαρητήρια μας στον κύριο Παπούλια...

Και για να μην ξεχνιόμαστε... Πόσες φορές αλήθεια έχουμε γράψει για περίεργες και αντι-δημοκρατικές συμπεριφορές από πλευράς αστυνομίας (ένα κλικ στην ετικέτα "αστυνομία" του ιστολογίου μας αρκεί για να δείτε); Σ' αυτά έχουμε ένα ακόμα περιστατικό να προσθέσουμε. Ένα βίντεο το οποίο ήδη προκαλεί συζητήσεις στο διαδίκτυο αποτελεί το έναυσμα γι' αυτό.

Σε ένα οπτικό απόσπασμα περίπου δύο λεπτών, γίνονται αντιληπτοί αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα, να τοποθετούν τρία μπουκάλια μέσα σε μια σακούλα η οποία μετά μπαίνει σε σακίδιο που είχε μαζί του νεαρός ο οποίος είχε συλληφθεί. Μάλιστα ο νεαρός βρισκόταν στα γόνατα. Καταρχάς να ειπωθεί πως δεν πρόκειται για σχετικά τωρινό συμβάν. Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνονται, πρόκειται για ένα βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από την ομάδα πολυμέσων της πλατείας Συντάγματος στις αρχές του καλοκαιριού, πιο συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου.

Υπάρχει ένας πολίτης ο οποίος σαφώς έχει συλληφθεί. Βρίσκεται γονατιστός στην οδό Σταδίου, στο ύψος της παλαιάς Βουλής. Πίσω του είναι μάλλον η τσάντα του η οποία μέσα έχει και μία ροζ σακούλα, την οποία και κρατά ένας αστυνομικός της ομάδας Δέλτα.
Ενώ λοιπόν ο νεαρός έχει συλληφθεί και ενώ και η τσάντα βρίσκεται στα χέρια των ένστολων, συμβαίνει το εξής περίεργο περιστατικό: Άλλος αστυνομικός, πάλι της ομάδας Δέλτα, τρέχει προς το μέρος των συναδέλφων τους κρατώντας δύο μπουκάλια μπύρας.
Εμφανίζεται και τρίτος αστυνομικός με άλλο, τρίτο, μπουκάλι. Τότε, τα μπουκάλια μπαίνουν σε μία σακούλα και αυτή με τη σειρά της στο σακίδιο του νεαρού.

Το βίντεο είναι εδώ:

Περίεργο περιστατικό με την ομάδα Δ


Πηγές ειδήσεων: "News 24" / Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για τη στάση των "Μεγάλων" ΜΜΕ απέναντι σε όσους μιλούν ενάντια στη μνημονιακή πολιτική μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: