Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Στήριξη των Αμερικανών στους Σκοπιανούς - ο ρόλος του Πάγκαλου / "Να μείνουν τα λιμάνια στο Δημόσιο" / Εσώρουχα από την Κίνα στον ελληνικό στρατό

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ αναδημοσιεύουμε σήμερα από το περιοδικό "Επίκαιρα". Περιγράφει το πως οι Αμερικανοί πριμοδοτούν τους Σκοπιανούς, εφευρίσκουν μειονότητες καθώς και το "προοδευτικό" ρόλο του Πάγκαλου στην όλη υπόθεση:





Και για να μην ξεχνιόμαστε... Κατά της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) τάχθηκε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Ανωμερίτης.

«Περίπου το 96% των λιμανιών στην Ευρώπη είναι δημόσια και μόνο το 4% ιδιωτικά», είπε ο κ. Ανωμερίτης, ο οποίος πρότεινε τα ελληνικά λιμάνια όχι μόνο να παραμείνουν στο δημόσιο αλλά να ενσωματώσουν και άλλες υπηρεσίες όπως τα τελωνεία και το λιμενικό. Δεν διαφώνησε πάντως με την προοπτική να δοθεί η διαχείριση σε ιδιώτες, αναφερόμενος σε μικτά σχήματα με τη συμμετοχή και του δημοσίου. Ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι το δημόσιο θα κρατήσει το 51% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς, όπως επισήμανε, αυτό αποτελεί και ρητή αναφορά στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ συνολικά υπογράμμισε ότι σε όλα τα λιμάνια, θα πρέπει την πλειοψηφία να έχει το Δημόσιο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Επιμελητήρια.

Ενδιαφέρουσα άποψη για ένα θέμα το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην επικαιρότητα πριν αρκετό καιρό (διαβάστε αναλυτικά εδώ) και τώρα παίρνει καινούργιο "αέρα", στα πλαίσια της προσπάθειας της κυβέρνησης Παπαδήμου να "κλείσει" όσες υποθέσεις περισσότερο γίνεται. Εμείς φυσικά συμφωνούμε με τον κύριο Ανωμερίτη ως προς τη γενική θεώρηση της τοποθέτησής του (αν και θεωρούμε ότι ούτε η διαχείρηση, ούτε μετοχοποίηση πρέπει να γίνει), ο αρμόδιος υπουργός όμως και ο κύριος Παπαδήμος (δηλ. η τρόικα) τι λένε;

Και κάτι τελευταίο... Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος αποκάλυψε ότι ο ελληνικός Στρατός προμηθεύεται εσώρουχα από την Κίνα, ενώ κλείνουν οι επιχειρήσεις στην ημεδαπή, ανατροφοδοτώντας την ανεργία. Πως ακούγεται αλήθεια αυτό ως είδηση; Δεν είπαμε να τα πληρώνει "χρυσαφένια" αλλά θεωρούμε αδύνατον να μην κατάφερε να βρει λογικές τιμές εντός συνόρων!

Πηγές ειδήσεων: "Το Βήμα", "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: