Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ανασκόπηση του 2011 - ειδήσεις που θα έπρεπε να τους δώσουμε μεγαλύτερη σημασία.../Κάλαντα Πρωτοχρονιάς

Τελευταία εργάσιμη μέρα του 2011 και ακολουθώντας το ειδησεογραφικό έθιμο, θα κάνουμε μια μίνι ανασκόπηση, εστιάζοντας στις ειδήσεις που χάθηκαν στη λαίλαπα των μέτρων και των φόρων που "επέλεσαν" στην χώρα μας τη χρονιά που μας πέρασε. Έτσι επιλέξαμε 12 αναρτήσεις που νομίζουμε ότι αξίζει να θυμηθείτε μαζί μας:

Ιανουάριος
Η παιδεία αλλάζει, με βήματα προς την κατάργηση της "δωρεάν" ύπαρξής της. Οι πρώτες κινήσεις γίνονται των Ιανουάριο:
http://nea-metra.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

Φεβρουάριος

Δημιουργείται με πρωτοβουλία του αντι-μνημονιακού χώρου, διεθνής επιτροπή λογιστικού ελέγχου για το Δημόσιο χρέος, με σκοπό να δείξει το κατά πόσο τα όσα φέρεται να χρωστάει η χώρα μας είναι πραγματικά ή όχι. H είδηση πέρασε "στα ψιλά" αν και σ' αυτή συμμετέχουν προσωπικότητες, πραγματικά διεθνούς κύρους:
http://nea-metra.blogspot.com/2011/02/2009.html

Μάρτιος

Η κυβέρνηση προχωράει σε σταδιακή αποδόμηση του Δημοσίου και στην προσπάθειά του, χρυσοπληρώνει μια έκθεση για να στηρίξει τις κινήσεις του. Η έκθεση όμως που δίνεται στη δημοσιότητα τον Μάρτιο, δείχνει άλλα:
http://nea-metra.blogspot.com/2011/03/blog-post_11.html

Απρίλιος

Γενέθλιος μήνας για το ιστολόγιο μας, με πολλές και σημαντικές εξελίξεις. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλάζει. Μαζικές συγχωνεύσεις, συνενώσεις και κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων. Ακούστηκε αρκετά αλλά αρκετές λεπτομέρειες του σχεδίου χάθηκαν στο ορυμαγδό. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ:
http://nea-metra.blogspot.com/2011/04/blog-post_07.html

Μάιος

Γεμάτος μήνας ειδησεογραφικά, αλλά αξίζει να σταθούμε στην αποκάλυψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέρει μεγάλη ευθύνη για την αύξηση των ελληνικών spreads:
http://nea-metra.blogspot.com/2011/05/spreads.html

Ιούνιος

Μεγάλος ηττημένος της Ελλάδας του Μνημονίου αποδείχτηκε από τα μέσα περίπου της κρίσης η κοινωνική Πρόνοια. Το γιατί το δείχνουμε εδώ:
http://nea-metra.blogspot.com/2011/06/28.html

Ιούλιος

Μέσα στις τόσες "απελευθερώσεις" άλλη μια βγήκε στην επιφάνεια τον Ιούλιο, αυτό της "περιβαλλοντικής αδειοδότησης" που πλέον οι προϋποθέσεις και οι όροι, γίνονται οι χαλαρότεροι εντός της Ε.Ε. με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον:
http://nea-metra.blogspot.com/2011/07/blog-post_21.html

Αύγουστος

Το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά, αυτό της Proton Bank, βγήκε στην επιφάνεια τον Αύγουστο. Πέρασε στα ψιλά όμως παρότι κόστισε περίπου τα ίδια χρήματα στον Έλληνα φορολογούμενο. Το 2011 βλέπεται ο εναγκαλισμός εξουσίας και Μ.Μ.Ε. είναι πολύ πιο σφιχτός από τα τέλη της δεκαετίας του 80:
http://nea-metra.blogspot.com/2011/08/proton-bank.html


Σεπτέμβριος

Για όσους πίστευαν ότι η ελληνική δημοσιογραφία είναι "αδέσμευτη" και "αντικειμενική" ήρθαν οι διαρροές του Wikileaks για διαλύσουν την πλάνη:
http://nea-metra.blogspot.com/2011/09/blog-post_17.html

Οκτώβριος

Ένας ακόμα φόρος προετοιμάζεται για τ' ακίνητα - αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν τα "εκτός σχεδίου" που καλύπτουν το σύνολο των αγροτικών εκτάσεων της χώρας μας. Μια ακόμα "φορομπηχτικής λογικής" κίνηση που επανήλθε στο προσκήνιο και στο τέλος του έτους:
http://nea-metra.blogspot.com/2011/10/blog-post_10.html

Νοέμβριος

Αντί για αλληλεγγύη μέσα στην Ε.Ε. απέναντι στην ύφεση που χτυπάει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια, οι ηγέτιδες οικονομικές δυνάμεις (βλ. Γαλλία και κυρίως Γερμανία) βρήκαν ευκαιρία να προωθήσουν μια "αλά κάρτ" ολοκλήρωση που θα τους επιτρέπει να ασκούν απευθείας ελέγχους στις υπόλοιπες χώρες:
http://nea-metra.blogspot.com/2011/11/blog-post_16.html

Δεκέμβριος

Στα τόσα και τόσα που συνέβησαν τον τελευταίο μήνα του έτους, πέρασε σχεδόν στα ψιλά ότι η κυβέρνηση υποχρέωνε (ακόμα και σε περίοδο Μνημονίου και ενώ το "κούρεμα" των ομολόγων του Δημοσίου είναι υπό διαπραγμάτευση) την Τράπεζα της Ελλάδος να τοποθετεί τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων που διαχειρίζεται σε ομόλογα του! Μια εγκληματική ενέργεια που θα κοστίσει πανάκριβα στη αποτίμηση της περιουσίας τους και θα αποτελέσει πάτημα για περαιτέρω μειώσεις συντάξεων:
http://nea-metra.blogspot.com/2011/12/blog-post_13.html

Καλή χρονιά σε όλους μας - και μακάρι του 2012 να μην επαναλάβουμε τα λάθη που σα λαός κάναμε όλα αυτά τα χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: