Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Άγριος ξυλοδαρμός συλληφθέντα στην Κερατέα / Ετοιμάζεται το σχέδιο εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας (κινητής και ακίνητης)

Σήμερα θα επικεντρωθούμε στα όσα διαδραματίζονται ακόμα στην Κερατέα (που δε βρίσκεται σε κάποια μακρινή χώρα του κόλπου ή της βόρειας Αφρικής, αλλά πολύ κοντά μας - στην Αττική). Εκεί οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν ν' αντιστέκονται στους μεγαλοεργολάβους και στις κυβερνήσεις που αποφάσισαν (χωρίς να τους ρωτήσουν) να χωροθετήσουν σε χώρο ιστορικής σημασίας και πάνω σε υδροφόρο ορίζοντα χώρο υγειονομικής ταφής απορριμάτων (ΧΥΤΑ).

Τα όσα συμβαίνουν εκεί τους τελευταίους δυόμιση μήνες βγαίνουν από σκηνές πολεμικής ταινίας και θυμίζουν εικόνες από την χουντική Αργεντινή επί εποχής Πινοσέτ ή τη δικιά μας 7ετία, με τα ΜΑΤ να κάνουν επιθέσεις με χημικά ακόμα και στο κέντρο της πόλης (δημιουργώντας σκηνές και καταστάσεις που οδήγησαν εκτός από επισκέψεις σε ιατρικά κέντρα και λυποθυμικά και σε μια αποβολή εγκύου - τα συγχαρητήρια μας στον κύριο Παπουτσή, ο οποίος αποτελεί τον πολιτικό υπεύθυνο αυτού του περιστατικού). Δείτε μαρτυρίες εδώ:


Τα όσα γίνονται εκεί σε καθημερινή βάση έχουν κουκουλωθεί από την πλειοψηφία των ΜΜΕ (με εξαίρεση κάποιες αναφορές στον ΑΝΤ1 και το "Αλ Τσαντίρι Νιούζ"), αλλά έχουν καλυφθεί εκτενώς από το διαδίκτυο (και από μας - δείτε εδώ), το οποίο όμως δεν αρκεί για να ενημερωθεί η μεγάλη μάζα της κοινής γνώμης. Το βίντεο πάντως που ακολουθεί (αν και σε κακή ποιότητα αφού η λήψη έχει γίνει με κινητό τηλέφωνο) δίνει μια γεύση για το μένος με το οποίο λειτουργούν οι αστυνομικές δυνάμεις (παρατηρείστε μόνο το ζήλο με τον οποίο χτυπάνε με κλωτσιές, τα γκλομπ και το κράνος τον πεσμένο συλληφθέντα και μετά καλούν το κέντρο ενημερώνοντας για τραυματία):



Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εκπονεί πλάνα με μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων από 30 έως και 99 χρόνια (σ.σ. αλήθεια 99 χρόνια δεν είναι πώληση;-λεπτομέρειες εδώ), δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων το οποίο θα δοθεί ως εγγύηση στο Ευρωπαϊκό Ταμείο (EFSF) για τη δανειοδότηση με χαμηλό επιτόκιο ώστε να προχωρήσει η επαναγορά χρέους (σ.σ. ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καινούργιο μετά), πωλήσεις ακινήτων που έχουν κατασχεθεί από το Δημόσιο, προείσπραξη μελλοντικών εσόδων από κρατικά λαχεία, οδικούς άξονες και ορυκτό πλούτο (σ.σ. πάει δηλαδή το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που "κοιμάται" στο υπέδαφος της Ελλάδας - για τα λιμάνια δείτε εδώ), πώληση του 100% της συμμετοχής του Δημοσίου σε εισηγμένες και μη εταιρείες και διακράτηση της καταστατικής μειοψηφίας σε οργανισμούς στρατηγικού ενδιαφέροντος με παράλληλη παραχώρηση του μάνατζμεντ σε στρατηγικό επενδυτή είναι τα βασικά «εργαλεία» που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό σχέδιο.

Οι πρώτες κινήσεις:
Διαχωρισμός των λειτουργιών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
Είσοδος στρατηγικών επενδυτών στα περιφερειακά αεροδρόμια με συμβάσεις παραχώρησης
Αξιοποίηση συμμετοχής στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (κοινώς ξεπούλημα)
Είσοδος στρατηγικού επενδυτή στα ΕΛΤΑ
Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του ομίλου ΟΣΕ
Επέκταση συμβάσεων παραχώρησης στην Αττική Οδό και Εγνατία Οδό
Αξιοποίηση του Φάσματος Συχνοτήτων
Μελέτη για συμβάσεις παραχώρησης σε 11 περιφερειακά λιμάνια και 850 μαρίνες
Αξιοποίηση της συμμετοχής στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ (θα πούμε το νερό-νεράκι)
Αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στον ΟΔΙΕ
Πώληση της συμμετοχής στο καζίνο της Πάρνηθας
Μετοχοποίηση ή είσοδος στρατηγικού επενδυτή στα κρατικά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό)

Τις θέσεις μας τις έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, αλλά τα πράγματα παίρνουν τη σειρά τους...

Πηγή ειδήσης: "Έθνος" / Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το "πως θα σβηστεί το δημόσιο χρέος" διαβάστε το εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: