Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

9 Μήνες για βρουν διοικητή στο ΙΚΑ...

Είδηση: Από το βήμα της βουλής ο υπουργός Εργασίας καυτηρίασε το γεγονός ότι χρειάστηκαν 9 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης της θέσης του διοικητή του ΙΚΑ. Εκεί ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης μέσω του opengov.gr ήταν "εξευτελιστική", με αποτέλεσμα να μην κατατεθούν αρκετές υποψηφιότητες και η κυβέρνηση να αναγκαστεί να ζητήσει -χωρίς επιτυχία- από "σοβαρούς ανθρώπους, όπως δικηγόρους, ανώτερα στελέχη της διοίκησης και άλλους" να υποβάλλουν αίτηση.

«Μας είπαν θα μας εξευτελίσετε χωρίς λόγο, αφού ούτε χρήματα δίνετε, ούτε κάτι άλλο και το μόνο που προσφέρετε απλόχερα είναι ο εξευτελισμός» , σύμφωνα με τον Αν. Λοβέρδο.
Σχόλιο: O κύριος υπουργός μάλλον εδώ χάνει την ουσία των λεγομένων των ανθρώπων που προσέγγισε: Σ' ένα ασφαλιστικό σύστημα το οποίο δέχεται χτυπήματα και πιέσεις από παντού είναι δύσκολο να θελήσει κάποιος άνθρωπος με όραμα ν' "ανακατευτεί" δεδομένου ότι οι κινήσεις του θα είναι περιορισμένες. Επομένως κανείς δε θα έμπαινε στην διαδικασία να αυτοπροταθεί - πράγμα που έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση σπανίως δείχνει να λαμβάνει υπόψιν.
Το opengov.gr ήταν μια πολύ καλή ιδέα αλλά το γεγονός ότι τίποτα απ' όσα γράφονται εκεί δεν παίρνει υπόψιν της η κυβέρνηση δείχνει ότι έγινε απλώς για να γίνει και να λειτουργήσει ως μέσο εκτόνωσης του κόσμου - αντί να βγαίνουν στους δρόμους γράφουν στο ίντερνετ...Και μια και μιλάμε για ΙΚΑ: Ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Εργασίας ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μειώθηκαν 110000 στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Η αύξηση της ανεργίας - που πλέον τρέχει κοντά στο 15% (χωρίς να βάλουμε τους στρατευμένους και τους νέους πτυχιούχους/αποφοίτους που μόλις βγήκαν στην αγορά εργασίας), λόγω των μέτρων της κυβέρνησης θα φανεί και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Και για να μην ξεχνιόμαστε... Ήδη κατατέθηκε προσφυγή από τα εργατικά σωματεία και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την υπογραφή του Μνημονίου. Μακάρι ν' αποτελέσει ένα βήμα προς την απελευθέρωση μας απ' αυτό. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Δημήτρη Παπαχρήστου επί του Μνημονίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: