Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδας εναντίον Παπανδρέου και γιουχάισμα Παπανδρέου

Είδηση: Ιδιαίτερα έντονη επιστολή απηύθυνε η ΓΣΕΒΕΕ στον Γ.Παπανδρέου τονίζοντας του ότι "με τα μέτρα για το Ασφαλιστικό μπορεί να σωθεί το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα, αλλά όχι οι πολίτες αυτής της χώρας" ενώ "το οικόπεδο αυτό θα αγοράσουν κοψοχρονιάς οι επενδυτές". Η επιστολή συνεχίζει λέγοντας ότι "οι αλλαγές που επιχειρούνται στο ασφαλιστικό σημαίνουν ότι καταστρεφόμαστε, φέρνουν την καταστροφή. Και ο κατεστραμμένος δεν φοβάται την καταστροφή".
Παράλληλα τονίζει την ολική απαξίωση των θεσμικών φορέων που "αντιμετωπίζονται από τους υπουργούς ως βαρετοί και ενοχλητικοί μηχανισμοί" ενώ "οι ανοχές όμως και αντοχές έχουν τα όριά τους. Ορια τα οποία αν ξεπεραστούν καμία δημοσκόπηση δεν θα μπορέσει να προβλέψει το αποτέλεσμα".

Σχόλιο: Οπωσδήποτε η επιστολή λέει πράγματα αυτονόητα, τα οποία δυστυχώς η κυβέρνηση της χώρας δεν δείχνει να λαμβάνει υπόψιν της. Η κατάσταση βέβαια είναι γνωστή εδώ και καιρό, αλλά έχει πάρει τρομακτικές διατάξεις, αφού το "κοινό περί δικαίου αίσθημα" δεν υπολογίζεται καθόλου.
Από την άλλη όποια αυθόρμητη ή μη αντίδραση του κόσμου, θάβεται από τα Μ.Μ.Ε., ιδιωτικά και κρατικά για να μην "τραυματιστεί" περισσότερο η εικόνα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Παράδειγμα αυτού, το έντονο και μαζικό γιουχάισμα του πρωθυπουργού στην συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στο Ηρώδειο, στις 7 του Ιούνη: Είναι πραγματικά τραγική πρωτειά του Γ. Παπανδρέου, να είναι ο πρώτος μεταπολιτευτικός πρωθυπουργός που γιουχάρεται απ' όλους σε κοινωνική εκδήλωση (πόσο μάλλον σε συναυλία), ενώ το ακόμα τραγικότερο είναι το γεγονός ότι ότι έγινε αποσιωπήθηκε από τα Μ.Μ.Ε. προκειμένου να περάσει το περιστατικό ως μη γενόμενο. Είναι καιρός να πάψουν κάποιοι να μας αντιμετωπίζουν ως ιθαγενείς που δεν ξέρουν "το καλό τους" και πρέπει κάποιοι να φιλτράρουν εξώφθαλμα για μας ειδήσεις που μπορεί να "βλάψουν την εξουσία". Είναι δικαίωμα των πολιτών ν' αντιδρούν όταν διακυδεύεται το μέλλον του.
Πηγή: "Ελευθεροτυπία" (1η είδηση), αυτίκοοι μάρτυρες - θεατές της συναυλίας (2η είδηση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: