Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Που βρίσκεται η αλήθεια;

Είδηση: "Η Ελλάδα δείχνει αφοσίωση στο να εφαρμόσει το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και δεν θέλει να ξανανοίξει θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του ασφαλιστικού", τόνισε εκπρόσωπος του οργανισμού στο Ρόιτερς. Από την άλλη ο κ. Λοβέρδος, υπουργός Εργασίας, σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις δήλωσε ότι "υπάρχουν ανοιχτές συζητήσεις και η κόκκινη γραμμή βρίσκεται στα 40 χρόνια εργασίας", ενώ πιστεύει ότι με τις αναλογιστικές μελέτες που δόθηκαν, το ΔΝΤ θα πειστεί για την βιωσιμότητα του συστήματος. Ερωτηθείς για τις εισφορές στην Ελλάδα παραδέχθηκε πως είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη, ενώ επεσήμανε ότι το ΛΑΦΚΑ επανήλθε διότι οι εργοδότες χρωστούν δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία.

Παράλληλα σε συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ανάμεσα στα όσα συζήτησαν, αναφέρθηκε και το θέμα του Έλληνα αξιωματούχου που "παραπληροφορεί" το ΔΝΤ και παρουσιάζει την κατάσταση στο ασφαλιστικό της χώρας με ιδιαίτερα μελανά χρώματα.

Σχόλιο: Για πολλοστή φορά υπάρχει διάσταση στην αλήθεια. Ποιός λέει τα πράγματα όπως έχουν; TO ΔΝΤ ή ο υπουργός; Υπάρχει διαπραγμάτευση για τα όσα είχαν συμφωνηθεί αρχικά και μετά παρουσιάστηκαν από την ελληνική πλευρά ως νομοσχέδιο διαφορετικά και τώρα καλείται ο υπουργός ν' αλλάξει προς το χειρότερο;
Και όσο αφορά το 2ο θέμα: Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να τιμωρήσει αυτούς που ζημιώνουν την Ελλάδα σ' αυτήν την δύσκολη περίοδο για την χώρα, με απρόσεκτες ενέργειες;

Πηγές: "Ελευθεροτυπία", "Έθνος" / ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί δίκαιων διαδηλώσεων, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: